Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Eξωδικο ΠΟΣ για απεργία την 26/09/2019



ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθμ. 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.


 Π Ρ Ο Σ

Την ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού  (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.)  Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 27, και εκπροσωπείται νόμιμα. 
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λιοσίων, αριθμ. 301, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ 
Τον κο Υπουργό Οικονομικών, κο Χρήστο Σταικούρα.
Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή. 
Τον κο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Ιωάννη Κεφαλογιάννη.
Τον κο Υπουργό Εργασίας, και Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Ιωάννη Βρούτση.
Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου και εκπροσωπείται νόμιμα. 
----------------------------------------------------------

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 (από 00.00’ έως 24.00’), του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο. 

Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι: 
Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ ως προς το ζήτημα της υπογραφής Σ.Σ.Ε. η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από Σ.Σ.Ε. θέτοντας σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον ενόψει μάλιστα της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ όπου που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να τύχει της έγκρισης της Κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί. 

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Σωματείων που αντιδρούν για το νέο Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες που όχι μόνο καταπατούν τα  εργασιακά μας δικαιώματα – όσα μας έχουν απομείνει – αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων. 

---------------------------------------------------------  

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τις ανώνυμες εταιρείες με τις επωνυμίες Ο.Σ.Ε. Α.Ε., Ε.Ε.Σ.ΣΤ.Υ.  Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΟΜΕΔ και το ΤΑΙΠΕΔ προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει. 



Αθήνα,  19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

   
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                      ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ