Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Aνακοίνωση συναδέλφου Τερζόγλου Π. για τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της διοίκησης του ΟΣΕ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ.

Αθήνα 6/9/2019

Στις 11/9/2019, πρόκειται να εκδικαστούν (σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή) τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσα για την τιμωρητική και εκδικητική μετάθεση και την πειθαρχική δίωξη με ποινή απόλυσης, που άσκησε εναντίον μου η Διοίκηση του ΟΣΕ, για δημοσίευμα μου στο διαδίκτυο στο οποίο ασκούσα κριτική στην κυβέρνηση, τον υπουργό Υποδομών (Μεταφορών δεν υπήρξε ποτέ!) και την ίδια.
Μετά από πολύ σκέψη, πήρα την απόφαση να μην προχωρήσω σε αυτή τη φάση, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, για τους εξής λόγους:

1.- H εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, σημαίνει για μένα, τη διάθεση ενός σημαντικού ποσού (μετά το ποσό που δαπάνησα στην πρώτη φάση) το οποίο δεν μπορώ να διαθέσω αυτήν την στιγμή.
Πόσο μάλλον, όταν η απερχόμενη Διοίκηση του ΟΣΕ, δεν χάνει ευκαιρία να περικόπτει κοινωνικές δαπάνες προς το προσωπικό που απορρέουν από τη ΣΣΕ, με το πρόσχημα ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη η νέα ΣΣΕ.
2.- Ο στόχος της Συριζέικης Διοίκησης του ΟΣΕ να με τρομοκρατήσει και μέσω εμού, να τρομοκρατήσει και να λογοκρίνει, όσους σιδηροδρομικούς ασκούσαν κριτική τόσο στην κυβέρνηση και τον υπουργό Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην ίδια, για την αντισιδηροδρομική πολιτική τους, έπεσε στο κενό.
Ούτε εγώ και πολύ περισσότερο οι σιδηροδρομικοί, δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, όπως αυτά καθορίζονται από τη συνείδηση μας και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων.
Η συντριπτική μερίδα των σιδηροδρομικών και όχι μόνο, στάθηκε δίπλα μου και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γι αυτό.
3.- Τα πεπραγμένα και η καθημερινή παρουσία της Διοίκησης του ΟΣΕ, ακόμη και σήμερα που διαβιώνει ως απερχόμενη, δικαιώνουν απόλυτα την κριτική που της άσκησα για την καταστροφική διαχείριση του Οργανισμού, την αδιαφάνεια και τη μικροκομματική στάση τους απέναντι σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς και οικογενειάρχες.
Ο ΟΣΕ τόσο στη συνείδηση των εργαζομένων του, όσο και στη συνείδηση της κοινωνίας, παραμένει ψηλά, ως μα από τις ναυαρχίδες της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.
4.- Ο ορισμός νέας Διοίκησης στον ΟΣΕ, μου δίνει την δυνατότητα να περιμένω τα πρώτα δείγματα γραφής της, πριν χαράξω τα επόμενα βήματα του.
Για μία ακόμη φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους συναδέλφους και φίλους που με στήριξαν και με στηρίζουν.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Διωκόμενος σιδηροδρομικός.