Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Αντι για ενιαίο ΔΗΜΟΣΙΟ σιδηρόδρομο...Ενιαίο σιδηρόδρομο !! από τον γκαφατζή της έλξης

Σε νεα μεγαλειώδη  «γκάφα»  , αποκαλυπτική  όμως των πραγματικών του προθεσεων,υπέπεσε ο ..«συνήθης υποπτος»  γκαφατζής  πρόεδρος της ΠΕΠΕ.«Γκαφα» που  όμως εκθέτει την ιστορία και τους αγώνες της ελξης  κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
Στο νέο του «μπουρδολογικό μανιφέστο»  υπό την μορφή αναρτησης στο προσωπικό του ιστολόγιο , ξεπέρασε κάθε όριο  εργοδοτικότητας  και  προκλησης ,καθώς από την μια  αποκάλυψε ότι είναι αναφανδόν υπερ των ιδιωτικοποιήσεων  στον σιδηρόδρομο και από την άλλη παραποίησε  τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος  τόσο στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και αναφορικά με  την  πάγια θέση για ενιαίο-δημόσιο-σιδηρόδρομο.  αφαρώντας τη λέξη δημόσιο από την δική του θέση  η οποία  αφορά  ενιαίο σιδηρόδρομο!! 


Δηλαδή  τον ενιαίο ιδιωτικοποιημένο σιδηρόδρομο  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που μέσω της  ενδεχόμενης συγχώνευσης των ιδιωτικοποιημένων  εταιρειων θα αποτελούν τον  κατά την άποψη του ενιαίο σιδηρόδρομο . Σύμφωνα  λοιπόν με τον ίδιο 
  • «Η συγχώνευση της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι μια απόφαση που έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την πολιτική -αιτήματα της Ομοσπονδίας τα τελευταία 15 χρόνια (Ενιαίος Σιδηρόδρομος)και είναι προς συμφέρον ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στον Όμιλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  •  Είναι ακατανόητες οι τοποθετήσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων που εναντιώνονται στην ενοποίηση τόνισε, όταν 20 χρόνια τώρα προπαγάνδιζαν αυτήν την προοπτική! 

Η προκλητική και εντελώς κατάπτυστη αυτή θέση  αμαυρώνει τον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα μας έλεγε  μέχρι χθές  το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ για ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ σε όλες του τις ανακοινώσεις.


ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ .


  • Ταυτίζεται με τις απόψεις του συνδικαλιστή μέλους του ;
  • Ο Ενιαιος (ιδιωτικοποιημένος) σιδηρόδρομος είναι  σε πλήρη ταύτιση με τις θέσεις της  ΠΟΣ με τον ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ;
  • Απεμπολεί το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ την θέση του για ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ;
Η ΠΟΣ οφείλει να απαντήσει στην παραποίηση των θέσεων της   για ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ καθώς ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο  επιχειρεί να παραπληροφορήσει νέους και παλιους  εργαζόμενους και  ύπουλα να τους κάνει να αποδεχθούν την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου ως αναγκαία και καλή εξέλιξη.

Οι άλλες παρατάξεις της ΠΕΠΕ οφείλουν να ξεκαθαρίσουν αν συμφωνούν με  τον αλα ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο σιδηρόδρομο που παρουσίασε ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής του.

Το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών σε όλες του τις ανακοινώσεις  αναφέρεται σε ενιαίο κοινωνικοποιημένο δημόσιο  σιδηρόδρομο  μακριά από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και ο οποίος  θα υπηρετεί τις λαικές ανάγκες .


Είναι φανερό οτι κάποιοι έχουν επιλέξει πλευρά και αυτη δεν είναι με τους εργαζόμενους.
Είναι φανερό ότι κάποιοι εργάστηκαν εντατικά για την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου ενώ έλεγαν άλλα στους εργαζόμενους..
Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τα ίδια πρόσωπα  στο παρασκήνιο ...

Με πολύ μεγάλη ευκολία οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές μοιράζουν υποσχέσεις  στους εργαζόμενους τόσο για συγχωνεύσεις εταιρειών τους όρους τους οποίους δεν γνωρίζουν( ή μήπως γνωρίζουν ;) Το ανατριχιαστικότερο από όλα είναι   το οτι κυκλοφορούν στους χωρους εργασίας οτι όλα αυτά είναι ...για το καλό μας!!
Και ξέρετε πολύ καλά τι έχει συμβεί για ...«το καλό μας» από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές  που μας ιδιωτικοποίησαν και που έχουν υπογράψει υποκατώτατους  μισθούς για τα νέα παιδιά 650 ευρώ μεικτά..9ημερα συνεχόμενης εργασίας...μισθολογικά κλιμάκια με αύξηση 60 ευρω σε 5 χρόνια ή 1 ευρώ το μήνα