Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

«Λαγός» διάσπασης της ΠΟΣ ο γγ της ΠΕΣΟΣΕ και μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών;

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο τοξικός  ρόλος του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών.
Αποτελούν τον τοξικό και διασπαστικό μηχανισμό σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλισμού  στο σιδηρόδρομο καθώς λειτουργούν μονίμως  κατ εντολή της κυβέρνησης και των εργοδοσιών .

-Το ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών έχει στοχεύσει τόσο την διάλυση των πρωτοβάθμιων  σωματείων  όσο και στην διάλυση των δευτεροβάθμιων οργάνων χρησιμοποιώντας κάθε μέσο τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο  και με την αγαστή  φυσικά συνεργασία των διοίκησεων του ομίλου ΟΣΕ οι οποίες  διορίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
-Στις πρωτοφανείς  και μόνιμα αντισυνδικαλιστικές τους ενέργειες  στόχος τους είναι    η  καταστολή των εργαζομένων απέναντι στα κρίσιμα θέματα που τους αφορούν , η  ανάσχεση των διεκδικήσεων τους  , αλλά και η  ανατροπή    των εργασιακών σχέσεων προς όφελος των εργοδοσιών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ . (Στην παρασυνδικαλιστική τους  δραστηριότητα   δίπλα τους στέκονται  ή  «πάνε πόρτα»  -πόρτα οι εργοδοσίες  που προκλητικά ..«τους κλείνουν το μάτι».)

Το ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών αφού βλέπει ότι δεν μπορεί να έλεγξει την ΠΟΣ ή να την χειραγωγήσει προς όφελος του και όχι προς όφελος των εργαζομένων   επιθυμεί να την εκδικηθεί εφαρμόζοντας γκαιμπελίστικες μεθόδους παραπληροφόρησης,συκοφάντησης και πάνω από όλα παραμένοντας πιστοί στο ανατριχιαστικό δόγμα της συλλογικής ευθύνης που θυμίζει ...μαύρες εποχές .

Ο γγ της ΠΕΣ ΟΣΕ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το τι  εννοεί ακριβώς με την επιστολή του  όταν λέει 

  • ότι είναι ανενημέρωτος από την ΠΟΣ  όταν  ο συνοδοιπόρος του και πρόεδρος της ΠΕΣΟΣΕ είναι μέλος της ΠΟΣ..
  • Στρέφεται και εναντίον  του συνοδοιπόρου του προέδρου της ΠΕΣΟΣΕ  η επιστολή;Δεν ενημέρωνει τον γραμματέα του ο πρόεδρος της ΠΕΣΟΣΕ και μέλος της διοίκησης της ΠΟΣ;
  • Δεν ενημερώνει το ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣ και μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ;
  •  τι εννοεί ο  γγ της ΠΕΣΟΣΕ  συνάδελφος Γρίβας όταν ανακοινώνει εγγράφως:


«Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια αφού πρωτεύων είναι η κάλυψη των συναδέλφων σιδηροδρομικών και η καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου τους. Για αυτό λοιπόν θα προτείνω στους ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ, εάν μέσα σε ένα εφικτό χρονικό διάστημα δεν υπογράψει την ΣΣΕ , να υπογράψουν μόνοι τους ΣΣΕ. »

 Συνάδελφε Γρίβα τι εννοείς με το να υπογράψουν μόνοι τους οι σταθμάρχες ΣΣΕ;

1) Προτείνεις την διάσπαση της ΠΟΣ;

2) Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που δεν είναι σταθμάρχες αλλά είναι μέλη και  ψηφοφόροι του ΔΙΚΤΥΟΥ πως βλέπουν την πρόταση σου ;Ως συναδελφική; Ως αγωνιστικού πνεύματος;Ως συνδικαλιστική; Ή μήπως αποτελεί το τρανταχτότερο παράδειγμα «παρτακισμού» αντισυναδελφικότητας και γενικότερου ξεπουλήματος των υπόλοιπων συναδέλφων σου ακόμα δε  και μελών της ίδιας παράταξης με εσένα;

 Συνάδελφοι ,

όπως καταλαβαίνετε οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών παίζουν παχνίδια εξουσίας στην πλάτη των εργαζομένων ώστε μετά τις εκλογές να τους παραδώσουν στις εργοδοσίες ... στο πιάτο ...(όπως έκαναν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι εργοδοτικές ηγεσίες της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

 Οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών αφού κυριολεκτικά «δραπέτευσαν  νύχτα» από την ΕΕΣΣΤΥ λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση της και έτρεξαν στην  ζεστή αγκαλιά του δημοσίου επιδιώκουν να συνεχίσουν να παριστάνουν τους σωτήρες των εργαζομένων.

Οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών 
-αφού υπόσκαψαν τον αγώνα των εργαζομένων  στην τεχνική βάση κατά της ιδιωτικοποίησης  της ,
-αφού γυρνούσαν στα μηχανοστάσια και τα εργοστάσια και ζητούσαν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις  των εργαζόμενων και να αρχίσουν οι συζητήσεις με τους αγοραστές της ΕΕΣΣΤΥ, 
-αφού διαφήμιζαν τις μετατάξεις του Σπίρτζη  (όπως ακριβώς είχαν μάθει στην προηγούμενη θητεία τους σε άλλη παράταξη που την υπηρέτησαν πιστά μέχρι να ...«την κάνουν» και από εκεί) 
-αφού υπέγραψαν κατάπτυστους όρους που ανατρεπουν εργασιακές σχέσεις,  
-αφού υπέγραψαν υποκατώτατους μισθούς ,
-αφού κατάργησαν το πενθήμερο, 
-αφου σιώπησαν στις απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άνοιξαν το στοματάκι τους ΜΟΝΟ  αφού αυτές έγιναν  , 
-αφού αφήνουν εργαζόμενους απλήρωτους , 

τώρα θέλουν ...άφεση αμαρτιών.

Τι δεν λένε όμως  οι κύριοι του ΔΙΚΤΥΟΥ ;  

Ότι στις επερχόμενες εκλογές στα σωματεία ψήφος στο ΔΙΚΤΥΟ και τις παρατάξεις τους σημαίνει ψήφος στον Σπίρτζη , σημαίνει ψήφος στον πρόεδρο και τον διευθ.σύμβουλο του ΟΣΕ.
Ψήφος στο ΔΙΚΤΥΟ σημαίνει λευκή πετσέτα των εργαζομένων στις εργοδοσίες 
.

Συνάδελφοι ,

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η ομοσπονδία δεν είναι αυτό που θα ήθελαν οι εργαζόμενοι.
Στόχος όλων μας πρέπει  να  είναι η βελτίωση της και η ανατροπή των συσχετισμών έτσι ώστε να αποκτήσει ταξικό και αγωνιστικό πρόσημο και να σταματήσει  «να την τραβάνε από το μανίκι » οπορτουνιστές και πουλημένες ηγεσίες σωματείων.

Στόχος μας πρέπει να είναι να την αλλάξουμε προς όφελος των εργαζομένων και όχι να την διαλύσουμε όπως θέλει πχ ο γγ της ΠΕΣΟΣΕ αλλά και οι υπόλοιποι του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ενίσχυση εκείνων των δυνάμεων στην ΠΟΣ που υπερασπίζονται πραγματικά τα δικαιώματα και τα κεκτημένα  των εργαζομένων στο σιδηροδρόμο.

Μόνο το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών είναι αυτή η δύναμη και το έχει αποδείξει εμπράκτως.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ


Ακολουθεί η επιστολή του συνδικαλιστή του ΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως στο ζενίθ του Σ.Κ. έγκειται η υπογραφή της Σ.Σ.Ε. Αυτή οφείλει να εμπεριέχει το θεσμικό μέρος ώστε να κατοχυρώνει την εξασφάλιση της ασφάλειας των εργασιακών συνθηκών και να τις προαγάγει, στο κοινωνικό πεδίο στο οποίο να περιγράφονται τα επιδόματα , ώστε να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες των εργαζομένων. Στον οικονομικό τομέα να προαγάγονται οι οικονομικές συνθήκες που να εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους βιοτικό επίπεδο ανταποκρίσιμο στις οικονομικές ανάγκες, βασιζόμενο στη εφεκτικότητα αναγνωρίζοντας τις επικρατούσες κοινωνικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια ,και όχι να διαφωνούμε για να διαφωνούμε. Όμως η μέχρι σήμερα τακτική της πλειοψηφίας της ΠΟΣ(ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) αποδεικνύεται πως είναι ανεπαρκέστατη των συνθηκών γιατί πρώτον αφήνει τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς ανενημέρωτους και δεύτερον το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κατηγορεί άλλους , χωρίς να δίνει πειστικές απαντήσεις για την μη υπογραφή της ΣΣΕ εδώ και πέντε μήνες, που έχει ολέθρια αποτελέσματα για όλους μας. ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ την πλειοψηφία της ΠΟΣ(ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) γιατί η λογική και η νοοτροπία της, παίζει πολιτικά παιχνίδια που είναι πανομοιότυπα στο πολιτικό πεδίο με τις κομματικές ίντριγκες, ραδιουργίες . Σε αυτή την φάση προσδιορίζουν την αντίληψη τους για τα νέα δεδομένα. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια αφού πρωτεύων είναι η κάλυψη των συναδέλφων σιδηροδρομικών και η καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου τους. Για αυτό λοιπόν θα προτείνω στους ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ, εάν μέσα σε ένα εφικτό χρονικό διάστημα δεν υπογράψει την ΣΣΕ , να υπογράψουν μόνοι τους ΣΣΕ. Αφού η πλειοψηφία της ΠΟΣ(ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζομένους αλλά έχει ως στόχο την στρατηγική της διάλυσης του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του σιδηροδρομικού κινήματος. Κατόπιν θα κατηγορεί η πλειοψηφία ,ως συνήθως, άλλους για την διάλυση της, σας εφιστώ την προσοχή σας και σας καθιστώ υπεύθυνους μέσα στην ανευθυνότητα σας για ότι ήθελε συμβεί στο μέλλον για το ΣΚ στο σιδηρόδρομο!.....

ΑΘΗΝΑ 10/02/2019ΓΡΙΒΑΣ Ν.ΙΩΑΝΝΗΣΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ