Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή ΠΟΣ προς υπουργείο μεταφορών για προσλήψεις

Αθήνα,  30/01/ 2018
Αριθ. Πρωτ.   39683                                                                                      

     ΠΡΟΣ: Ο Σ Ε
     ΚΟΙΝ: 1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Χρήστο Σπίρτζη.
              2. Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Νικόλαο Μαυραγάνη.
              3. Γεν.Γραμμ.Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – κ.Αθαν.Βούρδα.




Κύριοι,
Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί αναστάτωση και ανησυχία στο προσωπικό του ΟΣΕ καθώς η ανάγκη φύλαξης των διαβάσεων από το υπάρχον προσωπικό που δεν επαρκεί έχει κηρύξει παύση αρκετών λοιπών δραστηριοτήτων.
Αλλεπάλληλες φορές τόσο προφορικά όσο και γραπτά σας έχουμε επισημάνει την άμεση ανάγκη προσλήψεων ειδικά στις δραστηριότητες που είναι αμιγώς σιδηροδρομικές και οι οποίες λόγω έλλειψης προσωπικού σταδιακά περιέχονται στους εργολάβους.

Δυστυχώς οι ενέργειές σας για κάλυψη δραστηριοτήτων από εργολάβους δημιουργεί συνεχώς προβλήματα όπως συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι πέραν του ότι αδυνατίζει όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εκτελούνται πλημμελώς εφόσον για να καλύψετε τα κενά στις διαβάσεις μεταφέρετε εργαζόμενους από άλλες δραστηριότητες.
Είναι δεδομένο ότι εάν δεν γίνουν προσλήψεις, νομοτελειακά θα απολεσθεί η σιδηροδρομική τεχνογνωσία σε σημείο να μην δύναται ο ΟΣΕ να εκτελέσει ούτε την αρμοδιότητα της σωστής επίβλεψης.
Επανερχόμενοι για μια ακόμη φορά ζητάμε την κάλυψη των κενών Οργανικών Θέσεων με προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού.

     Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας




          ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ