Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο τύπου συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών

Αθήνα 10 Γενάρη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα από τους δανειστές αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα για την 3η αξιολόγηση, με στόχο να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.

Κόντρα στην αγωνιστικά εκφρασμένη αντίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος προχωρά στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών, που θα επιδεινώσουν την ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία κυριαρχεί, στη βάση της απαίτησης του ΣΕΒ για διευκόλυνση των αντεργατικών μεθοδεύσεών του στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς (απολύσεις, απληρωσιά, κατάργηση ΣΣΕ, ανατροπή εργασιακών σχέσεων κ.α.). Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε βάρος της πρώτης λαϊκής κατοικίας για κάθε είδους οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών προς το δημόσιο και τις Τράπεζες. Οι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, οι περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, όπως αναπηρικών, οικογενειακών κ.α.

Το εργατικό κίνημα με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του όλες τις προηγούμενες μέρες, με αυτές που έχει προγραμματίσει μέχρι την ψήφιση στη Βουλή κάνει καθαρό πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα δεδομένα που θα δημιουργήσει το πολυνομοσχέδιο. Η αγωνιστική αντίδρασή του θα κλιμακωθεί, θα δυναμώσει, θα βάλει εμπόδια στην εφαρμογή των μέτρων, θα υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του.

Καλούμε τους συναδέλφους, τα μέλη του συλλόγου μας σε δυναμική συμμετοχή στις δράσεις αυτές του κινήματος. Οι συνταξιούχοι θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τις δράσεις αυτές. Μπροστά μας είναι ο επαναϋπολογισμός των συντάξεων και οι νέες περικοπές τους, η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων από τις τράπεζες, η εφαρμογή των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων (μειωμένο αφορολόγητο, κατάργηση της έκπτωσης 1,5%) μέσα στο 2019.

Παίρνουμε όλοι μέρος στις Απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών συνδικάτων την Παρασκευή 12 Γενάρη: Στην Αθήνα ώρα 12.00 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15 Γενάρη στην Αθήνα, Ομόνοια 6 μμ, Θεσσαλονίκη 6.30 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ