Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή έχουν την μύγα και ''μυγιάζονται''!!

 Κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι να ταυτίζεις  το συμφέρον του εργοδότη  με τα συμφέροντα  των εργαζομένων και να προτρέπεις τα μέλη σου ‘’να βάλουν πλάτη’’ προκειμένου να ανταπεξέλθει ο εργοδότης σου στον ανταγωνισμό του με τους ανταγωνιστές του



 Κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι  να κάνεις συμφωνίες με τον εργοδότη σου  με στόχο την <<.....διασφάλιση της ομαλής  λειτουργίας της εταιρείας και για την περαιτέρω ανάπτυξη της....>> να συμφωνείς  τα μέλη σου να δουλεύουν 9 συνεχόμενες ημέρες και να παίρνουν τα μισά ρεπό του μήνα.Ταυτόχρονα να προπαγανδίζεις ότι πέτυχες ότι όποιος κάνει ατομική αίτηση θα παίρνει τα ρεπό του ,αφού πρώτα τον προειδοποίησες-απείλησες ότι αν πάρει τα ρεπό του θα στραφεί ενάντια στην διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας ...Και στο κάτω κάτω αν ο καθένας μας βγάζει από μόνος του τα κάστανα από την φωτιά τότε τι τα θέλουμε τα σωματεία;Για να περαιώσει την πολιτική του εργοδότη στους εργαζόμενους;ΝΑΙ αν είναι εργοδοτικό-κυβερνητικό σωματείο.

 Κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι  όχι μόνο να μην αντιπαλεύεις την προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεκινήσει το ξήλωμα του  δικαιώματος να απεργείς ,αλλά να προσπαθείς να πείσεις τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση το κάνει για το καλό τους,για να μαζικοποιηθούν συνδικατα (βασική προπαγανδιστική γραμμή της κυβέρνησης)  όπως σε σχετική ανάρτηση από το στέκι της έλξης  (ιστότοπο φερέφωνο της εργοδοσίας και της κυβέρνησης) με την οποία διανματος﷽﷽﷽﷽﷽ πολιτικοικης εναλλαγανδιστικέμει ..τροφή για σκέψη όπως λέει !!! και με την οποία ζητά από σωματεία να μαζικοποιηθούν αλλά όχι να αντισταθούν

 Κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι να μπολιάζεις στους εργαζόμενους τις εργοδοτικές και κυβερνητικές λογικές της διάκρισης των εργαζομένων σε κατηγορίες,της επιχειρηματικότητας ,της ανταγωνιστικότητας,της διαχείρισης,της  κυβερνητικης εναλλαγής κλπ
 Κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι  να ακολουθείς τις προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος με την δημιουργία <<νέων>> συνδικαλιστικών σχημάτων με τα ίδια παλιά και επικίνδυνα (φαίνονται καινούργια) για τους εργαζόμενους υλικά.
Κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι  να μιλάς για αντιφάσεις για εργατικά ατυχήματα και  για επιλεκτική αμνησία κατηγορώντας το ΠΑΜΕ ενώ   δεν έχεις βγάλει άχνα για  πρόσφατο εργατικό ατύχημα  μαθητή  της ΕΕΣΣΤΥ.
Απλά θυμίζουμε για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών

Πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση την Παρασκευή στο υπουργείο Ναυτιλίας

Την ολοένα και εντονότερη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε παγίδες θανάτου, με ευθύνη της κυβέρνησης, των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με τη μαχητική κινητοποίηση που οργάνωσαν την Παρασκευή το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας, συγκέντρωση στις πέτρινες δεξαμενές Βασιλειάδη και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Με σύνθημα «Οχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών» ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, οι οποίες σε συνδυασμό με την εντατικοποίησηαυξάνουν τους κινδύνους και τη συχνότητα των ατυχημάτων.
Αυτή η κατάσταση, που επιβάλλεται από το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, έχει ως αποτέλεσμα τα συνεχή ατυχήματα, με πιο πρόσφατο αυτό της 11ης Γενάρη, με έναν 58χρονο εργαζόμενο να χαροπαλεύει στην εντατική του Τζάνειου Νοσοκομείου, μετά από πτώση σε πλοίο. Ακόμα, την Παρασκευή διαπιστώθηκε ότι η υγεία περίπου 200 εργαζομένων της Ζώνης και 20 ναυτεργατών εκτέθηκε σε άμεσο κίνδυνο από εργασίες αποξήλωσης αμίαντου χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, σε επισκευαζόμενο πλοίο που βρίσκεται στις πέτρινες δεξαμενές!
Το εφιαλτικό τοπίο που διαμορφώνεται στους χώρους δουλειάς της Ζώνης επιδεινώνει και η υπολειτουργία των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου, του μοναδικού μηχανισμού ελέγχου στη Ζώνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.
Την υπολειτουργία αυτή προωθεί συνειδητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατ' εντολή της εργοδοσίας. Παρά την απαίτηση του Συνδικάτου Μετάλλου για τη λειτουργία των Επιτροπών όλες τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Ζώνης, το υπουργείο Εργασίας σκόπιμα βάζει εμπόδια στη λειτουργία τους. Ενδεικτικά, έχει ορίσει όλους κι όλους 5 ελέγχους το μήνα (!), ενώ διέκοψε την αποζημίωση των μελών που συμμετέχουν, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ και του Γενικού Χημείου του Κράτους να μη μετέχουν και έτσι να μην υπάρχει απαρτία για τη διενέργεια ελέγχων. Ακόμα, τον Ιούλη του 2017, η κυβέρνηση άλλαξε τον τρόπο διορισμού των μελών των Επιτροπών, προβλέποντας ότι πλέον ορίζονται ως μέλη ονομαστικά ο διοικητής και υποδιοικητής του κάθε λιμενικού τμήματος (ενώ αυτό που ίσχυε ήταν ο διορισμός του εκάστοτε διοικητή και του νόμιμου αντικαταστάτη του μόνο με την ιδιότητά τους). Το Συνδικάτο Μετάλλου από την πρώτη στιγμή ανέδειξε ότι με τον τρόπο αυτό μπλοκάρεται η απρόσκοπτη λειτουργία των Επιτροπών, αφού τα άτομα αυτά ανά διαστήματα μετατίθενται και θα πρέπει κάθε φορά να ορίζεται ονομαστικά νέος εκπρόσωπος.
«Κερασάκι» σε αυτά είναι η ασυλία που παρέχουν ουσιαστικά στην εργοδοσία οι διωκτικές αρχές, αφού κανένας εργοδότης δεν λογοδοτεί για τα εργατικά «ατυχήματα». Ακόμα και οι λιγοστές υποθέσεις παραβίασης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε βάρος της ζωής των εργαζομένων που φτάνουν στην Εισαγγελία ή στα δικαστήρια, καταλήγουν στην απαλλαγή των υπευθύνων.