Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Κατά τα άλλα η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή!!!

Ενας ακόμα εργαζόμενος χαροπαλεύει διασωληνωμένος, ύστερα από σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Με αφορμή αυτό το τελευταίο κρούσμα, πυκνώνουν οι καταγγελίες των εργαζομένων για ελλιπή μέτρα ασφάλειας, αλλά και για την πλημμελή λειτουργία των μεικτών Επιτροπών Ελέγχου, λόγω περικοπών στα κονδύλια από την πλευρά του κράτους. Από τον περασμένο Οκτώβρη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής ζητάει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, χωρίς ανταπόκριση. 

Προφανώς, η κυβέρνηση θεωρεί πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι τόσο σοβαρό, για να το συζητήσει με τα σωματεία, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «έσκιζε τα ρούχα του» τις προάλλες ότι η πόρτα της υπουργού Εργασίας είναι πάντα ανοιχτή, κατηγορώντας τα συνδικάτα ότι σε μια από τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο χώρο.

 Εκτός αν η υπουργός, από το πες πες, έχει πιστέψει και η ίδια πως «αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι και εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, εν μέσω εποπτείας είναι δυνατό να ασκηθεί μια πολιτική φιλεργατική», όπως αναφωνούσε με θράσος τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή...