Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ Καταγγέλλουν το άρθρο της «Αυγής» που αμφισβητεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία

Το άρθρο που δημοσίευσε στις 28 Ιούνη η εφημερίδα «Αυγή» και το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ θέτει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία ως μορφή πάλης και διεκδίκησης του δίκιου τους καταγγέλλουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία.
«Επιστρέφουμε το λιβελογράφημα της "Αυγής" στους εμπνευστές του και τους διαβεβαιώνουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να χαρίσουν σε κανέναν το δικαίωμά τους να αγωνίζονται», σημειώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

«Η κατρακύλα τους δεν έχει σταματημό, ξεπέρασαν σε προπαγάνδα τους πιο ακραίους υπερασπιστές του κεφαλαίου», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.
«Στο όνομα της ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας θέλουν να ρίξουν στα "τάρταρα" την αξία της εργατικής δύναμης. Όμως "έχουν γνώση οι φύλακες"» τονίζει η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων Ποτών.
«Η έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων αποτελεί ισχυρό όπλο στην αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι η δική μας απάντηση στην "Αυγή" και στον κάθε υπερασπιστή της βαρβαρότητας!», τονίζει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου.
«Ας μην ονειρεύονται οι φωστήρες της "αριστεράς" ότι θα αφοπλίσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, τις νέες γενιές, για να τα παραδώσουν ως δούλους στα εργοδοτικά συμφέροντα και τις αντιλαϊκές πολιτικές», τονίζει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
«Το σωματείο μας δηλώνει ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος», επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων - Πυρηνελαιουργείων - Σπορελαιουργείων - Καλλυντικών και Απορρυπαντικών και Εργατοτεχνικού και υπαλληλικού Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής.
«Θα συναντήσουν την ισχυρή αντίσταση και αγωνιστική δράση του ταξικού εργατικού κινήματος», σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.
«Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους με οργανωμένους αγώνες να αναπτύξουμε την ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να δώσουμε απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του με πολύμορφες και απεργιακές κινητοποιήσεις, στην υπεράσπιση και διεκδίκηση των αιτημάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», επισημαίνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ - ΝΑΤ.
«Ο κατήφορος δεν έχει τέλος! Αυτό το συμπέρασμα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το κατάπτυστο άρθρο της κυβερνητικής “Αυγής” στις 28 Ιουνίου, με το οποίο επιχειρείται να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία», τονίζει η Ένωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).
«Είναι γελασμένη η "Αυγή" αν νομίζει ότι οι εργαζόμενοι θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούν την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους "δανειστές" να καταργούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας και το δικαίωμα στους απεργιακούς αγώνες», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, επισημαίνοντας ότι «συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά τις επόμενες μέρες και ώρες οργανώνοντας μέσα σε κάθε κατάστημα την κλαδική απεργία την Κυριακή 16 Ιουλίου».
«Η έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων αποτελεί ισχυρό όπλο στην αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι η δική μας απάντηση στην εφημερίδα "Αυγή" και στον κάθε υπερασπιστή της βαρβαρότητας!» σημειώνει η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.
«Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατακτημένο με αίμα και δεν πρόκειται να τους το χαρίσουμε με όσους και όποιους νόμους αν περάσουν» επισημαίνει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και ν. Αργοσαρωνικού.
«Όσα εμπόδια και να βάλουν στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα, δεν θα μπορέσουν να μας σταματήσουν όταν το δίκιο μας, από ρυάκια που είναι τώρα με ξεχωριστούς αγώνες των διάφορων κλάδων, οδηγήσει σε ενιαίο μέτωπο τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα και γίνει ορμητικό ποτάμι που στο διάβα του θα παρασύρει τα πάντα» τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.
«Η πραγματική απάντηση στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, έχει ήδη δοθεί από το σύνολο της εργατικής τάξης, που στάθηκε στο πλευρό των απεργών στους ΟΤΑ, που στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους» σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία. 
«Η αρθρογραφία αυτή στηρίζει την επίθεση που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και οι εργοδότες ενάντια στους εργαζόμενους που αγωνίζονται στους ΟΤΑ. Καταλήγουν ότι δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι στην απεργία «σε στιγμές κρίσιμες για την εθνική οικονομία», ότι δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα σε σταθερή δουλειά με δικαιώματα αφού η μονιμοποίησή τους θα δημιουργήσει στους δήμους "ταμειακά ελλείμματα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας, Εύβοιας – Κορινθίας.