Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Σχόλιο για την συνάντηση των ΜΜΜ στα γραφεία της ΠΟΣ

To συμπέρασμα από την συνάντηση της ΠΟΣ με τους συναδέλφους των ΜΜΜ είναι ότι υπάρχει  δυσκολία  στο να ενωθούν οι δυνάμεις των εργαζομένων  σε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης και αγωνιστικής δράσης.Το ΠΑΜΕ  παρόλα αυτά  συνεχίζει να πρωτοστατεί και να αγωνίζεται  αληθινά για ένα κοινό μέτωπο  στις μεταφορές τόσο με τις προτάσεις του αλλά και  με την αγωνιστική του δράση .
Στην συνάντηση με τα ΜΜΜ   ο συνάδελφος Παναγούλιας Πέτρος από το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών τόνισε  την αναγκαιότητα  για  τη σύνθεση των δυνάμεων των εργαζόμενων σε κοινό μέτωπο αλλά ανέφερε επίσης  ότι είναι απαράδεκτο το ότι  ενώ υπάρχουν τόσο σοβαρές εξελίξεις στις μεταφορές   με μεγάλη του  ευθύνη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στα σωματεία  να μην υπάρχει κοινό μέτωπο -πλαίσιο αιτημάτων και κινητοποιήσεων με κύρια αιτήματα  το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων.


Ο σιδηρόδρομος  και  οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να  αποκλειστικά δημόσιες με ποιοτικές και ασφαλείς μεταφορές με φθηνά εισιτήρια. στην υπηρεσία του λαού 
Απαραίτητες οι προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη δουλειά  και με  πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι ΣΣΕ  να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων .
Άμεση προμήθεια ανταλλακτικών σε όλες τις εταιρείες μεταφορών

Με αυτό το βασικό πλαίσιο πρέπει το επόμενο διάστημα να υπάρξει σχεδιασμός ,οργάνωση και συμμετοχή των εργαζομένων ώστε να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Είναι αυτονόητο ότι όποια μέρα και αν γίνει η τυπική πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να υπάρξει καθολική κινητοποίηση.
Επίσης τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα που  μια σειρά κλάδοι  απεργούν για τα αυτονόητα (ΣΣΕ ,εργασιακά δικαιώματα κλπ) πολλά σωματεία των μεταφορών δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους (πχ ΟΤΑ -ξενοδοχουπάλληλοι-ναυτεργάτες -σωματεία μετάλλου κλπ)

ΛΟΚΟΚΟΜΟΤΙΒΑ