Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Συνεχίζεται το κλίμα καύσωνα – Επιβεβλημένα τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει και σήμερα τους 43 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών και της μεταφοράς σκόνης έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο καύσωνας αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί την Κυριακή από τα δυτικά, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 33-35 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα η κατάσταση θα βελτιωθεί καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση στους 33 με 36 βαθμούς.
Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 42 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 40 βαθμούς Κελσίου.
Ήδη το ΠΑΜΕ, το ΕΚ Λάρισας και συνδικάτα, όπως των Οικοδόμων της Αθήνας, απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα.