Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ξεφτίλισαν τον συνδικαλισμό..Έκαναν κουρελόχαρτο το καταστατικό του σωματείου της ΠΕΠΕ

Σύμφωνα με το καταστατικο του σωματείου της ΠΕΠΕ οι  πλειοψηφικές αποφάσεις ανατρέπονται μόνο με ομοφωνία.
Στις 30-11-2016 υπήρξε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για οικονομική ενίσχυση των μηχανοδηγών που  θα  είχαν έννομο συμφέρον εναντίον των προαγωγών που  έκανε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συνεργάτες της.
Κατόπιν πάλι για το ίδιο θέμα (άγνωστο γιατί) σε επόμενο ΔΣ  έγινε πάλι ψηφοφορία με αποτέλεσμα 5 ΟΧΙ 5 ΝΑΙ και 1 ΛΕΥΚΟ από τον συνάδελφο ΔΡΙΤΣΑ .Αυτή ήταν και η πρώτη αλλαγή στάσης του  συναδέλφου κατά της ομόφωνης απόφασης  της 30-11-2016.
Και πάλι για άλλη μια φορά  το θέμα ξαναήρθε για ψηφοφορία σε επόμενο ΔΣ με τον συνάδελφο ΔΡΙΤΣΑ να αλλάζει και πάλι την ψήφο !!!!του σε ΝΑΙ και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι 6 ΝΑΙ  -5 ΟΧΙ.

Απο αυτήν την απόφαση και μετά ακολούθησε ένα έντονο παρασκήνιο το οποίο έχει πολλές προεκτάσεις με αποκορύφωμα την σημερινή   3η κυβίστηση!!!!  του γραμματέα συνδικαλιστικού των ΑΝΕΛ  συναδέλφου ΔΡΙΤΣΑ Ν. ο οποίος εκλέχτηκε με τον συνδυασμό της Νέας Έλξης Αναγεννησης αλλά μετά απο 2 χρόνια αποφάσισε να  ανεξαρτητοποιηθεί και να στραφεί εναντίον των συναδέλφων μηχανοδηγών  που ζητούσαν οικονομική ενίσχυση για αγωγή εναντίον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ήταν ο ίδιος  δε  που ζήτησε  εγγράφως έκτακτο ΔΣ για να αλλάξει την ψήφο του !!! και ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ έτρεξε να τον εξυπηρετήσει
Όπως σας αναφέραμε πιο πάνω μια πλειοψηφική απόφαση  για να αλλάξει απαιτείται ομοφωνία .
Η Νέα Έλξη στο σημερινό ΔΣ δεν προσήλθε (δεν καταλάβαμε το γιατί) και οι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ήταν παρόντες έκαναν γνωστό σε όλους τι προβλέπει το καταστατικό.
Η Συνεξέλιξη και ο ανεξάρτητος πλέον συνάδελφος  δεν έδειξαν να νοιάζονται για το καταστατικό του σωματείου και προχώρησαν σε νέα ψηφοφορία για να ανατρέψουν παράτυπα την απόφαση του ΔΣ της 30-11-2016 .
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε ένσταση  και πλέον τα πράγματα οδηγούνται σε  αχαρτογράφητα νερά .....

Η Συνεξέλιξη κατόπιν έβγαλε  μια ανακοίνωση  με την οποία προδίδει τα πραγματικά κίνητρα της.
Σε μια επίδειξη κυνισμού και αλλαζονείας λέει σε ένα σημείο της ανακοίνωσης στην οποία καταγγέλει την Νέα Ελξη
Καταγγέλουμε την επικίνδυνη στάση της Νέας Έλξης και την προσπάθεια της στην ουσία να ακυρώσει – αμφισβητήσει το υπάρχον Οργανόγραμμα, λίγους μήνες πριν τηνμεταβίβαση των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato. Οργανόγραμμα που αύξησε τις θέσεις ευθύνης για την έλξη,Οργανόγραμμα με το οποίο ΠΕΤΥΧΑΜΕ την τοποθέτηση προσωπικού –ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ-σε έδρες μετά από 5 χρόνια, ΛΥΝΟΝΤΑΣ στην ουσία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη Διοίκηση του Σωματείου. Πρόκειται αναμφίβολα για τρομερά επικίνδυνη λογική.
Στην ουσία ο συγγραφέας της ανακοίνωσης παραδέχεται οτι σκοπός τους είναι μόνο η προστασία του οργανογράμματος (που κατήγγειλε το σωματείο  της ΠΕΠΕ και η ΠΟΣ  )και δεν υπάρχει το οικονομικό θέμα ή άλλες δικαιολογίες που έχουμε ακούσει κατά καιρούς .Πρώτο μέλημα τους είναι η προστασία της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρά οι μηχανοδηγοί.
Μα αυτός δεν είναι ο ορισμός του ε

Συνάδελφοι οι παρατάξεις του κατεστημένου και τα δεκανίκια τους (παλιά και νέα) αγωνϊζονται μόνο για τα συμφέροντα των εργοδοτων Παγιδεύουν τους εργαζόμενους σε στημένες συγκρούσεις τους αποπροσανατολίζουν,τους ξεγελούν Σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα οτι κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να διαλύσουν τον συνδικαλισμό αφού πρώτα τον ξεφτιλίσουν και τον απαξιώσουν για λογαριασμό του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων.Χθες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπέρασμα ποιοι είναι αυτοί που αγωνίζονται για αυτούς και ποιοι αγωνίζονται για να μην χαλάσει η ζαχαρένια των αφεντικών ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ