Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

13 ευρώ την ημέρα για 4μελή οικογένεια

Απόλυτη ένδεια


«Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν απευθύνεται σε όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ούτε σε όλους τους πολίτες με χαμηλό εισόδημα. Απευθύνεται σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας. Ως εκ τούτου, το εισοδηματικό όριο, δηλαδή το εισόδημα κάτω από το οποίο ένας πολίτης δικαιούται ΚΕΑ, είναι χαμηλό». 

Αυτά τα «ωραία» ακούγονται σε διευκρινίσεις που δίνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας για το περίφημο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Αφού εδώ και τρία χρόνια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «γάνωσαν» τα αυτιά του κόσμου για το ΚΕΑ που θα προστάτευε δήθεν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας, για τους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους που θα «σώζονταν», τώρα απροκάλυπτα ομολογούν ότι το πενιχρό επίδομα των 13 ευρώ τη μέρα για μια ολόκληρη τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, προορίζεται αποκλειστικά γι' αυτούς που είναι «σε κατάσταση απόλυτης ένδειας». 

Οψιμη παραδοχή, θα έλεγε κάποιος, αν το ΚΕΑ δεν γινόταν ταυτόχρονα μηχανισμός ξηλώματος άλλων επιδομάτων που δίνονταν σε ευάλωτες ομάδες, αν τελικά δεν γινόταν το άλλοθι για την εμπέδωση και εξάπλωση της φτώχειας σε ακόμα μεγαλύτερα τμήματα των λαϊκών νοικοκυριών, μέσα από την εμβάθυνση της αντεργατικής πολιτικής που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.