Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Είχαν κέφια!


Τι θα συνέβαινε αν προχτές δεν έκλεινε η συμφωνία για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων, που ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης» του 3ου μνημονίου; Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», θα επιτεινόταν «η ανησυχία στην πραγματική οικονομία», θα δημιουργούνταν «συνθήκες για επέκταση της αβεβαιότητας σε κρίσιμους τομείς, όπως ο τουρισμός, υπονομεύοντας την προοπτική ανάκαμψης», θα έμπαινε «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας». 

Θα τινάζονταν, δηλαδή, στον αέρα όλο το σχέδιο και ο «οδικός χάρτης» του κεφαλαίου προς τον στόχο της ανάκαμψης. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, όσοι είναι ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία (κι αυτοί σίγουρα δεν είναι τα άλλα αστικά κόμματα στα οποία, υποτίθεται, απευθύνεται) «αποσκοπούν στην περαιτέρω διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού στη χώρα» και «είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν και τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει στο εργασιακό τοπίο».

 Η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί προς το λαό και το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας, με «όπλο» τις ανησυχίες του κεφαλαίου, πραγματικά στα καλύτερά τους...