Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Βαρέλι δίχως πάτο .....


Για τα  όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες θέλουμε να εξηγήσουμε στους μηχανοδηγούς τι ακριβώς  ισχύει  έτσι ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Η ανατροπή μιας πλειοψηφικής απόφασης μόνο με ομοφωνία δεν μπήκε τυχαία στο καταστατικό  του σωματείου .Έχει μια ιστορία  πολύ παλιά  ακόμα και πριν την επταετία.
Όσα σωματεία έχουν στο καταστατικό τους  αυτό τον όρο τι προσπαθούσαν να αποφύγουν;
Ήθελαν να αποφύγουν πιέσεις προς τα μέλη του ΔΣ  ή απειλές ή άλλο παρασκήνιο που θα ανάγκαζε ένα μέλος του ΔΣ να αλλάξει την ψήφο του και να πάει εντελώς αντίθετα από τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι πιέσεις ,οι απειλές ,και διάφοροι άλλοι τρόποι ήταν κοινός τόπος  στις περασμένες δεκαετίες (ειδικά την επταετία που είχαμε ακόμα και δολοφονίες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε).

Στην  μεταπολίτευση και μετά το κεφάλαιο βρήκε ‘’εναλλακτικούς’’ τρόπους  για να αλώσει τα σωματεία είτε στήνοντας εργοδοτικά σωματεία, είτε  με παρεμβάσεις  στις αστικές κυβερνήσεις  ώστε μέσω της νομοθεσίας  να τα  αποδυναμώσουν ,με στημένες δίκες και  βαριές ποινές σε συνδικαλιστές  αλλά πάνω από όλα μέσω της προπαγάνδας των μ.μ.ε  που σκοπό είχαν την απαξίωση των συνδικάτων στα μάτια της κοινωνίας αλλά και των ίδιων των μελών των σωματείων  που απομακρύνονται από τις δράσεις των σωματείων τους και τις διεκδικήσεις  του.Η ύπαρξη εργατικής αριστοκρατίας έχει συμβάλει πάρα πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.
Η λειτουργία μεγάλου αριθμού συνδικάτων, όπου πλειοψηφεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, έχει χειροτερεύσει. Έχει εδραιωθεί παραπέρα η τάση ενσωμάτωσης, συμβιβασμού και στήριξης των αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο το κύρος και η εμπιστοσύνη των εργαζομένων σ’ ένα μεγάλο μέρος από αυτά. Ένας σημαντικός αριθμός από αυτά είναι «σφραγίδες», χωρίς μέλη, χωρίς επαφή με τους εργαζόμενους, χωρίς μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, αρκετά συνδικάτα λειτουργούν ως γραφεία προσωπικού των εργοδοτών και αποτελούν κομμάτι του πολυπλόκαμου μηχανισμού χειραγώγησης και υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντά τους.
Καθοριστικά αρνητική επίδραση είχε και η παρέμβαση της σοσιαλδημοκρατίας και του σύγχρονου οπορτουνισμού, τη δεκαετία πριν από την κρίση, στον προσανατολισμό του οργανωμένου συνδικαλισμού, στον «κοινωνικό εταιρισμό», στον «κοινωνικό διάλογο». Η λογική του τέλους των κοινωνικών συγκρούσεων, η λογική της κοινωνικής συνεργασίας προωθήθηκε με ποταμούς κονδυλίων, από ινστιτούτα, με τη δημιουργία Ακαδημίας στη ΓΣΕΕ, με «θεσμικά» όργανα διαβούλευσης μέσα στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Στους εργασιακούς χώρους στρατηγικής σημασίας επικράτησε η λογική, που διδασκόταν στις Ακαδημίες του εργοπατερισμού, ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν είναι αποτέλεσμα αγώνων, αλλά «γνώσης και ικανότητας διαπραγμάτευσης», ότι το κριτήριο είναι η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία της «δικής μας επιχείρησης». Με αυτά τα κριτήρια διαμορφώνονταν οι διεκδικήσεις.Μια λογική που την ασπάζονται απολύτως οι παρατάξεις της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ ,ΝΕΑΣ ΕΛΞΗΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και ''ανεξάρτητοι'' μεμονωμένοι  αλλά και οι Ιταλοί συνδικαλιστές που μας επισκέφτηκαν πρόσφατα.(Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού με την ΠΕΠΕ νομίζαμε ότι ακούγαμε κάποιο αφεντικό της ferovie.Κάτι που προκάλεσε και την απορία συνδικαλιστή της συνεξέλιξης ..Δεν μιλάνε σαν συνδικαλιστές είπε…. Καταλαβαίνετε ότι αφού  ακόμα και εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλιστής εξεπλάγη …που οδηγείται το πράγμα)
Επομένως για το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των συναδέλφων που στρέφονται κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις προαγωγές ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έκανε αυτό που του ορίζει ο ρόλος του.
Ξεκάθαρα παραβίασαν το καταστατικό της ΠΕΠΕ αφού μόνο μία απόφαση είναι  στην ουσία έγκυρη .Η ομόφωνη απόφαση της 30-11-2016 .Οι υπόλοιπες αποφάσεις είναι  και δικιά μας απορία γιατί χρειάστηκε να παρθούν ,γιατί δηλαδή το θέμα  έπρεπε να ξαναέρθει σε ψηφοφορία..Μα για τον πολύ απλό λόγο ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ήθελε να πετύχει την ανατροπή της ομόφωνης απόφασης πάση θυσία αδιαφορώντας  για κανόνες και καταστατικά..Αφού έφτασαν να δήλωνουν ότι το καταστατικό είναι θέμα ερμηνείας του καθενός τι μπορούσαμε να περιμένουμε από αυτούς;Άρα θα είχαμε ψηφοφορίες  μέχρι την Δευτέρα Παρουσία για να επιτύχουν αυτό που νομίζουν ότι  τους ικανοποιεί.
Ευθύνες για τις συνεχόμενες ψηφοφορίες έχουν όλες οι παρατάξεις καθώς έβαλαν όλοι το χεράκι τους στον διασυρμό του σωματείου .Οι δικαιολογίες από την συνεξέλιξη και από την ουρά της για τα οικονομικά θέματα  δεν γίνονται πιστευτές καθώς με μεγάλη ευκολία βρήκαν άλλα ποσά για αγωγές …Για ποιο λογο το έκαναν ;Μα το ομολογούν οι κύριοι της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ στην ανακοίνωση τους κυνικά και φόρα παρτίδα.Θέλουν να προστατέψουν την διοίκηση Τσαλίδη και το οργανόγραμμα που επεξεργάστηκαν όλοι μαζί για να μην κινδυνεύσει από τις αγωγές…
Ποια αδικία; Ποια δικαιοσύνη;Ποια αξιοκρατία;…Αυτά είναι λεπτομέρειες.Το σύστημα να είναι καλά.Ο μηχανισμός  τους να λειτουργεί και αν αδικήθηκαν και μερικοί μηχανοδηγοί … ε τότε να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους για τιμωρία επειδή τολμάνε και παραπονιούνται..Τι άλλο περιμένατε  συνάδελφοι από αυτούς;
Για το θέμα της διαγραφής του συναδέλφου Δρίτσα.
Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ μας απέστειλε την ανακοίνωση της .Εμείς από την αρχή που ξεκινήσαμε το  ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ δεν δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων.Σε κανένα σημείο όμως δεν αμφισβητήσαμε την γνησιότητα της και δεν θεωρήσαμε την ανακοίνωση ως σπαμ και το email τρολ και άλλα τέτοια..Καταλαβαίνουμε ότι το στέκι ήθελε να υπερασπιστεί τον άνθρωπο του αλλά ότι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο ούτε καν το φανταζόμασταν…
Η επιστολή επιβεβαίωσης από τον επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ συνάδελφο Κλεπετούνα Παναγιώτη ήταν καταπέλτης για την αξιοπιστία που θα μπορούσε να έχει το στέκι της έλξης και  που πραγματικά πλέον είναι μηδενική. Μάλιστα μετά την δημοσίευση της αντί να του ζητήσουν συγγνώμη για τα σχόλια που ανάρτησαν του έκαναν και την χάρη που θεώρησαν το θέμα λήξαν!!!
Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια..
Για τα όσα υβριστικά λέει το στέκι εναντίον μας για χιλιοστή φορά  θα θέλαμε οι συνάδελφοι να καταμετρήσουν σε όλο το κείμενο πόσες φορές μας βρίζει..10;20;30;Κυριολεκτικά χάσαμε το λογαριασμό.Εξίσου εντύπωση μας έκανε η κάψα για την διάσπαση της ΔΑΚΕ!! Και μας κάνει αναρωτιόμαστε τον λόγο.Μήπως θέλει να γίνει ουρά της ή ήθελαν να συνεργαστούν;(Μα καλά μιλάνε για διασπάσεις αυτοί που διέσπασαν την ΠΑΣΚ και που ενώ έδιναν τα χέρια σε καφετέρια και κανόνιζαν τα ψηφοδέλτια,μετά από  λίγη ώρα σήκωσαν στο ίντερνετ την διακύρηξη της συνεξέλιξης…) ΕΛΕΟΣ με τα δήθεν….

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ