Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Mεγάλη θλίψη και οργή στον σιδηροδρομικό κόσμο από το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, η οποία παραδίδει τον σιδηρόδρομο σε ξένα χέρια έκλεισε ο  κύκλος των εντατικών  προσπαθειών του αστικού κόσμου ο οποίος  εδώ και δεκαετίες αγωνίζεται να ιδιωτικοποιήσει τον σιδηρόδρομο . Μακρύς αγώνας ιδιωτικοποίησης από τις αστικές κυβερνήσεις αφού  όμως πρώτα  τον αφαίμαξαν και κατόπιν τον απαξίωσαν.
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ  συναδελφοι .ΤΕΛΙΚΑ...ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.....

Ποιος θα το περίμενε όμως οτι ο σιδηρόδρομος θα ξεπουλιόταν από μια ''αριστερή '' κυβέρνηση που με <<δάκρυα>>  στα ματια βάζει την υπογραφή  της  στο  δώστα όλα των καπιταλιστών και των κέντρων της Ε.Ε.
Ποιος θα περίμενε οτι το ενιαίος δημόσιος σιδηρόδρομος ,το κλείσιμο του ΤΑΙΠΕΔ,το σκίσιμο των μνημονιων ,το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων και ένας ατέλειωτος κατάλογος  υποσχέσεων ήταν γιαλαντζί και πλέον  αποτελούν ανέκδοτα..
Ηγέτες πλέον  των νεοφιλελευθερων ταλιμπαν ο Τσίπρας ,ο Παππάς ,ο Σπίρτζης,η Φωτίου,ο Σταθάκης,ο Χουλιαράκης και τα άλλα καλόπαιδα της πρώτη φορά αριστεράς έβαλαν τα γυαλιά στον Κούλη και κάθε Κούλη της <<ευρύτερης >> δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας  μέ τέτοιο τρόπο που  τους προκάλεσαν μάλιστα και κρίση ταυτότητας...Ποιος είναι ο πιο ταλιμπαν αναρωτιούνται στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αφου οι Συριζαίοι πλέον τους βγήκαν από δεξιά διεκδικώντας  για τον ευατό τους το βραβείο της σχολής του Σικάγου ..
Τέλος εποχής για τον σιδηρόδρομο  λοιπόν με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να έχει παίξει  ένα σημαντικό ρόλο .Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του σιδηροδρόμου  το έβαλε ο  εργοδοτικός συνδικαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στον κλάδο μας η  ηγεσία της +συνεξέλιξης ή ΣΥΡΙΖΑ έλξης ή όπως θέλετε πείτε τους...Τα ξεπούλησαν ΟΛΑ και μας οδήγησαν στην ιδιωτικοποίηση.

Μεγάλη  η οργή που επικρατεί  στους μηχανοδηγούς  για τους χειρισμούς της ηγεσίας της ΠΕΠΕ  στο θέμα της ιδιωτικοποίησης .
Φάνηκε εντελώς ξεκάθαρα το πράγμα    από  την πλήρη απουσία κινητοποιήσεων κατά της ιδιωτικοποίησης  από το καλοκαίρι και μετά.Με την κατάθεση της δεσμευτικής προσφοράς σήμανε και η λήξη κάθε αντίδρασης...
Βέβαια στα λόγια ,γκρεμίζανε βουνά...που λέει ο λόγος δηλαδή ..
Αντί όμως να στρέψουν τα βέλη τους κατά της πολιτικής ηγεσίας  προτίμησαν να κάνουν επιθέσεις σε εργαζόμενους που ήταν αντίθετοι  στην κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .Την απαράδεκτη κυβέρνηση που με τόσο πάθος στήριξαν και στηρίζουν.

Εξάλλου αυτός είναι  και ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού  συνδικαλισμού.Να έχει σε καταστολή τους εργαζόμενους και να χτίζει παλάτια ελπίδας στην άμμο.Έτσι οι σχεδιασμοί των εργοδοτών και κυβέρνησης περνάνε ανενόχλητα χωρίς αντιδράσεις..
(έχουμε ήδη ως παράδειγμα την αύξηση των ωρών μηχανοδήγησης)
Μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ η ΑΣΚΕ και στην βουλή το ΚΚΕ αντιστάθηκαν  στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα στην περίπτωση μας στο ξεπούλημα του σιδηροδρόμου..
Ο αγώνας κατά των ιδιωτικοποιήσεων δεν τελειώνει ποτέ για τις ταξικές δυνάμεις.
Για αυτό ενισχύστε τες καθώς μόνο αυτές αντιστέκονται ενάντια στην επιθεση του κεφαλαίου στην εργασία  και τα δικαιώματα των εργαζομένων
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ