Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση Α.Σ.Κ.Ε


Α.Σ.Κ.Ε

Για δεκαετίες εργάστηκαν σκληρά οι αστικές δυνάμεις και οι στυλοβάτες τους στο εργατικό κίνημα (εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός) και τελικά κατάφεραν να παραδώσουν τον σιδηρόδρομο στους ιδιώτες.

Προσεγγίζοντας το τέλος της πορείας του κρατικού σιδηροδρόμου επιχειρούν να πείσουν τους εργαζόμενους σε αυτόν ,αλλά και τον ελληνικό λαό, για την προδιαγεγραμμένη πορεία, για το άσκοπο των αντιδράσεων των εργαζομένων και προβάλουν τις αιτιάσεις τις απαιτήσεις τους όρους και προυποθέσεις της Ε.Ε και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου,ως δικαιολογημένες (πχ -δεν γινόταν αλλιώς,τα 700 εκατ ευρώ χρέη είναι πολλά,αν δεν πουληθεί σε ιδιώτες θα κλείσει κλπ.)


Δηλαδή απόλυτη ταύτιση της επιχειρηματολογίας της Ε.Ε τηςκυβερνησης και των στυλοβατών της στο εργατικό κίνημα ώστε να παρουσιάσουν την ιδιωτικοποίηση ως μια φυσιολογική εξέλιξη.Ως μια απαραίτητη λύση που θα σώσει το μέλλον του σιδηροδρόμου και θα αυξήσει θέσεις εργασίας και αποδοχές.
Στην ουσία κρύβουν από τους εργαζόμενους οτι στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης το κέρδος των ομίλων είναι το <<ευαγγέλιο>> και οτι τα κέρδη προέρχονται από το στίψιμο των εργαζομένων.

Ούτε μια μέρα δεν πέρασε από τις υπογραφές της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ( παλιός και νέος) άλλαξε το τροπάρι.
Διαφημίζουν τις επενδύσεις των ιδιωτών ,τα <<projects>> ανάπτυξης,τα σχέδια αναδιάρθρωσης ,τον <<πακτωλό>> χρημάτων της Ε.Ε για τον νέο σιδηρόδρομο των ιδιωτών από τον οποίο οι νέοι ιδιοκτήτες θα θησαυρίζουν.

Τονίζουμε ότι,
δεν επιθυμούμε τον σιδηρόδρομο κρατικό μονοπώλιο στην ιδιοκτησία του συλλογικού καπιταλιστή δηλαδή του κράτους αλλά τον σιδηρόδρομο κοινωνικοποιημένο και ενταγμένο σε ένα πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό για την εξυπηρέτηση λαικών αναγκών.Άλλωστε το κρατικό μονοπώλιο μόνο για τους ιδιώτες δούλευε.

Για έναν τέτοιο σιδηρόδρομο πρέπει να αγωνιστεί το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα αν θέλει να ανασυνταχθεί και να επιτύχει να λύσει προβλήματα και του σήμερα.

Α.Σ.Κ.Ε