Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Χαμός και στον προαστιακό χθες

Η επιλογή της αστυνομίας να διακόψει την κυκλοφορία λεωφορείων στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών στο υψος της Παναγοπούλας λόγω παγετού δημιούργησε αλυσιδωτά προβλήματα στο προσωπικό έλξης και κίνησης  αλλά και στο επιβατικό κοινό του προαστιακού.
Η  σύνδεση  του προαστιακού στο Κιάτο με τα λεωφορεία  προς και από την Πάτρα διακόπηκε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν επιβάτες σε Αθήνα και Πάτρα.

Το ίδιο έγινε και για το προσωπικό έλξης και κίνησης που δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Πάτρα για να σχολάσει ή οι συνάδελφοι από την Πάτρα να έλθουν στο Κιάτο.
Το πρόβλημα λυθηκε προσωρινά με διανυκτέρευση  του προσωπικού στο Κιάτο με την ελπίδα να ανοίξει η εθνική οδός σήμερα..
Οι επιβάτες όμως δεν είχαν την ίδια υπομονή ή κατανόηση και ξέσπαγαν αδίκως σε προσωπικό έλξης κίνησης και εκδοσης εισιτηρίων..
Παρά τις συνεχείς ενημέρωσεις μέσα στους συρμούς από τους μηχανοδηγούς   πολλοί επιβάτες βρέθηκαν σε αδιέξοδο ερχόμενοι από το αεροδρόμιο η από αλλού.
Η χιονόπτωση σε μερικούς σταθμούς (πχ Ζευγολατιό) κάλυψε τις αποβάθρες σε μεγάλο βαθμό και κανείς δεν είχε προνοήσει για ρίξη αλατιου ή καθαρισμό.
Το πατημένο χίονι έγινε ολισθηρό στρώμα παγου με πολύ μεγάλο κίνδυνο κατά την αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών...(πλήρης αδιαφορία από τους υπεύθυνους παρά την επισήμανση από μηχανοδηγούς και συνοδούς)
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ