Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Το πράγμα μιλάει από μόνο του


Για το συγκεκριμένο σχέδιο της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να μην υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γράψαμε την περασμένη βδομάδα. Αυτό που δεν προβλέψαμε ήταν ότι τα δημόσια πανηγύρια γι' αυτόν το σχεδιασμό θα έρχονταν από... το «ΠΡΙΝ», ο πολιτικός χώρος του οποίου εκφράζεται συνδικαλιστικά στην ΑΔΕΔΥ μέσα από τις «Παρεμβάσεις».

«Το σχέδιο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να "σπάσει" την απεργία στις 24/11 και οι ταλαντεύσεις του ΠΑΜΕ δεν πέρασαν!» γράφει το «ΠΡΙΝ».
Η αλήθεια είναι πως το σχέδιο των δυνάμεων που πλειοψηφούν τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στην ΑΔΕΔΥ, να μην υπάρξει ενιαία πανεργατική απεργιακή απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, πέρασε με τη συμβολή και των «Παρεμβάσεων». Οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν στη ΓΣΕΕ πανεργατική απεργία στις 24/11 (ημερομηνία που είχε ήδη αποφασίσει απεργία η ΑΔΕΔΥ), υπηρετώντας με συνέπεια την αναγκαιότητα να υπάρξει πανεργατική κινητοποίηση με γενική απεργία. Ωστόσο, όμως, η ΓΣΕΕ, με τη συμφωνία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ, απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ και αποφάσισε απεργία στις 8/12. Ακολούθως, οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν στην ΑΔΕΔΥ να μεταφερθεί η απεργία στις 8/12 ή να κηρυχτεί νέα απεργία για εκείνη τη μέρα, επιμένοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά πανεργατικής απεργίας, ανεξάρτητα από ημερομηνίες.
Ποιος απέρριψε και αυτήν την πρόταση, επιμένοντας για μια και μόνη απεργία στις 24/11; Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) και ΑΡΚΙ (ΣΥΡΙΖΑ). Οι δυνάμεις δηλαδή που ψήφισαν για απεργία στις 8/12 στη ΓΣΕΕ. Αλλά τώρα, στην ΑΔΕΔΥ, είχαν τη στήριξη και των «Παρεμβάσεων». Επειδή το πράγμα μιλάει από μόνο του, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι εργαζόμενοι...