Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΣΣΠ για Πολυτεχνείο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)
ΑΘΗΝΑ,  16 / 11 / 2016


A N A K O I N Ω Σ Η

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ‘ 73 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πέρασαν 43 χρόνια από τον ξεσηκωμό του λαού, των φοιτητών, των εργατών ενάντια στην Αμερικανοστήριχτη χούντα των Συνταγματαρχών.
Τα συνθήματα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α., ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Εμπνεόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και δίνουμε μια απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Θεσμών, που λεηλατούν και καταστρέφουν τις ζωές μας.

Καταδικάζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει στον Ελληνικό Λαό να διαδηλώνει κατά του Μπάρακ Ομπάμα και κατά των σχεδιασμών που εντείνονται στην περιοχή μας με συμμετοχή της Κυβέρνησης – Ε.Ε. Η «Δημοκρατία» τους υπηρετεί από τη μία την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και από την άλλη τους βάρβαρους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.
Το Πολυτεχνείο μας δείχνει το δρόμο του αγώνα και της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, ώστε να οργανώσουμε την πάλη ενάντια συνολικά στη βάρβαρη εκμεταλλευτική πολιτική της Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Κεφαλαίου.
Να βάλουμε τις βάσεις να περάσουμε στην αντεπίθεση για να μπορέσουμε τον πλούτο που παράγουμε να τον αξιοποιήσουμε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας.

Διδασκόμαστε – συνεχίζουμε για την ανατροπή, τιμώντας έτσι τον ανυποχώρητο αγώνα και την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας και δεν κάνουμε πίσω.
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στις συγκεντρώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Σ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
       ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                             ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ