Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Σύσκεψη εργαζομένων στη μεταφορά και τη συγκοινωνία



Συζητάμε τα προβλήματα του κλάδου-Οργανώνουμε τον αγώνα
Οργανώνουμε την άμυνα – Περνάμε στην αντεπίθεση

  Συνάδελφοι εργαζόμενοι στη μεταφορά και τη συγκοινωνία, πήραμε αυτή την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουμε μαζί σου όχι ως κάποιοι ανώνυμοι που απευθύνουν ένα ακόμα κάλεσμα αλλά ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από το χώρο της μεταφοράς και της συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ, ΟΣΕ, Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Φορτηγά, ΤΑΞΙ κλπ) που συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ.

Το προηγούμενο διάστημα στον κλάδο της μεταφοράς στον οποίο εργαζόμαστε ιδιωτικοποιήθηκαν αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομος, οι συγκοινωνίες στην Αθήνα εντάχθηκαν στο υπερταμείο και έπεται συνέχεια με νέες μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων που έρχονται με βάση το νόμο για τα εργασιακά που ακολουθεί. Στα φορτηγά, στις μεταφορικές, στα τουριστικά, στα ΚΤΕΛ κλπ. επικρατεί η εργασιακή ζούγκλα με τρομοκρατία, απολύσεις, εκβιασμούς και ατομικές συμβάσεις των 500 ευρώ ενώ τα ωράρια και οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες και απάνθρωπες!

Το πρόβλημα το ζεις στο πετσί σου, δε χρειάζονται περιγραφές. Δοκίμασες και την εναλλαγή κυβερνήσεων και το σιχτίρισμα, και τη λογική του μικρότερου κακού. 

Είμαστε για 2η φορά με κυβέρνηση «αριστερά» και μάλιστα στο 2ο χρόνο κι ο καθένας καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε να συνεχίσει το έγκλημα των προηγούμενων, να φορτώσει δηλαδή όλα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, έτσι ώστε να βγουν οι εργοδότες με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Στα ήδη ψηφισμένα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν να «κουμπώσουν» κι αυτά που πήραν αυτοί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ακόμα παραπέρα υποβάθμιση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας. Ο λεγόμενος νέος «υποκατώτατος μισθός»  που πάει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση αφορά το σύνολο των εργαζομένων αφού θα ρίξει ακόμα περισσότερο τα μεροκάματα και θα μειώσει παραπέρα άμεσα την δυνατότητα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων. Φέρνουν νέο συνδικαλιστικό νόμο, που στόχο θα έχει να ποινικοποιήσει ακόμα και τη σκέψη για απεργία, να βάλει μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων. Ετοιμάζουν νέα επίθεση με το νόμο για τα εργασιακά, όπου μαζί με την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ κ.τ.λ. θέλουν να κόψουν το επίδομα ανεργίας, που θα το δίνουν στους εργοδότες. Σχεδιάζουν απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%
Τώρα έμαθες πως η παρούσα κυβέρνηση από το «σχίσιμο» προχώρησε στην υπογραφή του  μνημονίου! Κατάλαβες ότι αυτή ήρθε για να εξυπηρετήσει καλύτερα την πολιτική   των βιομήχανων, και συνολικά του κεφαλαίου. Να κάνει τη βρόμικη δουλειά. Τα δοκίμασες όλα!    

Το μόνο που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα είναι η δικιά σου δύναμη! 
Για σκέψου, αν ήταν καθολική η συμμετοχή σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, θα είχαν τη δυνατότητα να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα; Αν όλοι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές –ΟΑΣΘ, Φορτηγά, Τουριστικά, ΟΣΕ, Ταξί, Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Logistics κλπ- ήταν οργανωμένοι και συμμετείχαν ενεργά στη ζωή και τη δράση των Συνδικάτων τους, δεν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στον κλάδο;                                           
⇒  


Οι περισσότερες πλειοψηφίες των διοικήσεων στα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο μας είτε είναι ανύπαρκτες, είτε στηρίζουν με τα μπούνια αυτή την πολιτική. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση πρόκειται για υπηρέτες της εργοδοσίας και πρέπει να αλλάξουν. Δεν θα φύγουν μόνοι τους, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-εμείς-πρέπει να τους διώξουμε. 

Σε αυτή τη λαίλαπα πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Τώρα με το ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη ή κόμμα όπως κάποιοι σκόπιμα διαδίδουν. 
Το ΠΑΜΕ είναι μέτωπο σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, επιτροπών αγώνα, μεμονωμένων εκλεγμένων συνδικαλιστών και εργαζομένων που παλεύουν ενιαία και συντονισμένα σε γραμμή σύγκρουσης με αυτούς που καταδυναστεύουν τους εργαζόμενους και το λαό δηλ. την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε. Το ΠΑΜΕ  υπερασπίζετε  τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, δεν τα ξεπουλάει!

Χτίζουμε μαχητικό-ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής

Στις 19 και 20 Νοέμβρη το ΠΑΜΕ διοργανώνει την 4η Συνδιάσκεψη του με σκοπό μέσα από τη ζωντανή και δημοκρατική διαδικασία να μεταφερθεί από κάθε χώρο δουλειάς από όλη τη χώρα η εμπειρία και να μετουσιωθεί σε πράξη στους χώρους εργασίας με συσπείρωση και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων για την δημιουργία κινήματος ικανού να οργανώνει την λαϊκή συμμαχία  ανάμεσα σε όσους καταπιέζονται και υποφέρουν από τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου.
Όσο περνάει ο χρόνος και δεν αντιδρούμε, τόσο παραχωρούμε έδαφος στον αντίπαλο για να μας καταφέρει νέα πλήγματα.

Η αφύπνιση όλων μας είναι όρος επιβίωσης.  
Διεκδικούμε:
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στα επίπεδα του 2009 σε Φορτηγά, Τουριστικά, ΚΤΕΛ, Οδηγούς Ταξί
• Κατάργηση των εργολαβιών στον κλάδο Λιμάνι-Αεροδρόμιο-ΟΣΕ-ΟΑΣΘ και ένταξη των εργολαβικών εργαζομένων στους αντίστοιχους οργανισμούς
• Να μην περάσουν οι νέες μειώσεις μισθών στον ΟΑΣΘ
• Κατάργηση του αίσχους των μειώσεων μισθών μέσω των ατομικών συμβάσεων στα Φορτηγά και ΚΤΕΛ
• Επαναπρόσληψη των δεκάδων απολυμένων στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας
• Να καταργηθεί η εργασία με «μπλοκάκι» για τους οδηγούς Ταξί

Συνάδελφε-σσα, σε καλούμε στη σύσκεψη για να ανταλλάξουμε απόψεις, να πούμε γνώμες, να συζητήσουμε για τα προβλήματά μας. Να κουβεντιάσουμε  για τον ρόλο της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχουν δοκιμαστεί όλα αυτά τα χρόνια και έβαλαν πλάτη σε όσα τραβάμε σήμερα.
Να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μέσα στους χώρους εργασίας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16-11-2016 στις 18:00 στο ΕΚΘ  στον 1ο όροφο.


Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών