Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εξώδικο ΠΟΣ για απεργία

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
   Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθμ. 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Π Ρ Ο Σ
Την ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αρ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού  (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.)  Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αρ.1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
3.    Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αρ.1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.
4.    Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αρ.27, και εκπροσωπείται νόμιμα.

5.    Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λιοσίων, αρ.301, και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ
1.    Τον κο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κο Γεώργιο Σταθάκη,  (Νίκης 5-7, Αθήνα).
2.    Τον κο Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Χρήστο Σπίρτζη,  (Χαριλάου Τρικούπη 182, Αθήνα).
3.    Τον κο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο
Πάνο Σκουρλέτη, (Σταδίου 29, Αθήνα).

4.    Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.

----------------------------------------------------------------------------------
               Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 24η Ιουνίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ηςωρης απεργίας την Τετάρτη 15/07/2015 (από 00.00’ έως 24.00’)  του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο.
Η απόφασή μας αυτή για απεργιακή κινητοποίηση είναι απότοκος της δέσμης σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων για την αύξηση του ΦΠΑ και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας που προωθούνται από Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο πλαίσιο επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς. Προμετωπίδα επίσης αποτελεί η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. με διαδικασίες express, αδιαφανείς, που θα έχουν ως αποτέλεσμα   τον ευτελισμό και το ξεπούλημα του ελληνικού σιδηροδρόμου. Στην προσπάθεια αυτή θα μας βρίσκετε πάντα απέναντι σας, καθόσον ορμώμεθα από την πίστη, ότι ο σιδηρόδρομος πρέπει να παραμείνει ΔΗΜΟΣΙΟΣ και ΕΝΙΑΙΟΣ, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.
-------------------------

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τις ανώνυμες εταιρείες με τις επωνυμίες Ο.Σ.Ε. Α.Ε., Ε.Ε.Σ.ΣΤ.Υ.  Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τον Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2015

      Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΝΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                      ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ