Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Είναι επικίνδυνοι για την έλξη.Να σταματήσει τώρα η κατρακύλα

Αυτά που συμβαίνουν στην έλξη είναι πρωτοφανή.Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της έλξης  που σαν  κλάδος έχει παρουσιάσει τέτοια κατρακύλα στην εικόνα του αλλά και στην ουσία του λόγω της ανικανότητας ,της εμμονής αλλά και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το σύνολο των θεμάτων η νέα ηγεσία της ΠΕΠΕ.Αναμενόμενο βέβαια  μετά την μνημονιακή στροφή του πολιτικού φορέα που στήριξαν με νύχια και με δόντια για να τον φέρουν στην εξουσία και που πλέον διαλύεται.


Στο θέμα της περικοπής των δρομολογίων παριστάνει την έκπληκτη και την αντιδρούσα η νέα ηγεσία της ΠΕΠΕ ενώ ήξερε πολύ καλά ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ότι τα 54/57 αλλά και 1510/1511 είχαν προγραμματιστεί για αναστολή λόγω έλλειψης προσωπικού.
Και τι έκανε για να αντιμετωπίσει την περικοπή των δρομολογίων ;
Τι σχέδιο παρουσίασε για να μην γίνει η περικοπή ;
Μέσα στον πανικό και στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα έπεσε σε  μέγιστο ατόπημα .

Απευθυνόμενος προς την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο μόνο κατά τίτλο πλέον πρόεδρος της ΠΕΠΕ είπε το αμίμητο '' να μην κοπεί το 1510 και θα το εξασφαλίσουν οι δικοί μου"".Και ρωτάμε ποιοι είναι οι δικοί του που θα πηγαίνουν το τρένο και ποιοι είναι αυτοί που δεν θα το πηγαίνουν;
Είναι πρωτοφανές ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος του συνόλου των μηχανοδηγών να πιστοποιεί προς την διοίκηση την διαίρεση και τον διχασμό της έλξης ανάμεσα σε καλούς και κακούς.Να λέει ότι υπάρχουν <<πρόθυμοι>> και οι <<ετοιμοπόλεμοι>>.Ειναι εξωφρενικό να υπάρχει άνθρωπος στην έλξη που να θεωρεί τον ευατό του και τον στενό του κύκλο ως ξέχωρα κομμάτια από το σύνολο.

Και η κατρακύλα συνεχίστηκε..

Στο θέμα του εμπορικού για την Θεσ/κη επανήλθε ο πρόεδρος με νέο αμίμητο ..
''Δεν θα πάνε οι δικοί μου το εμπορικό στην Θεσ/κη''..Πάλι οι δικοί του στο προσκήνιο ή.. στο παρασκήνιο.Νέα κυνική ομολογία ότι υπάρχει κρυφή  ομαδούλα που έχει συγκροτήσει και που λειτουργεί κατ'εντολή του προέδρου ανάλογα με τα κέφια του..ή τους σκοπούς του.Άσε που   δεν έχουν πλέον  πρόβλημα   με την υπερεργασία και ας γίνουν όλες οι υπηρεσίες 9ωρες!!!

Εδώ πλέον έχουμε να κάνουμε με διασπαστική ομάδα που προσφέρει τις υπηρεσίες στην διοίκηση κρυφά και σε άγνοια των υπόλοιπων μηχανοδηγών.Εχουμε να κάνουμε με ύπουλες κινήσεις με τις οποίες κάποιοι λειτουργούν ως μισθοφόροι των εργοδοτών με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και με ανυπόληπτο τρόπο ακυρώνουν το ρόλο του σωματείου.Δεν εκλέχτηκαν για να χρησιμοποιούν το σωματείο ως εργαλείο για τις δουλίτσες τους και τα προσωπικά τους ..<<συμβόλαια>>

Στο θέμα του εμπορικού για Θεσ/κη είχαμε ασταμάτητες κωλοτούμπες αλλά και εκβιασμούς προς τους βοηθούς μηχανοδηγού απο την  νέα ηγεσία της ΠΕΠΕ.
Το θέμα  του εμπορικού για Θεσ/κη γίνεται προσπάθεια να λυθεί απο πλευρά της νέας ηγεσίας της ΠΕΠΕ με νέες επικουρίες των βοηθών  που είναι... μισοεθελοντικές ή  μισουποχρεωτικές.
Τους εκβιάζουν να αποδεχθούν τις επικουρίες καθώς τους απειλούν ότι δεν θα έχουν μεροκάματο καθώς θα αποκλειστούν από τα τρένα αφού τα περισσότερα στον άξονα είναι με διανυκτέρευση και δεν θα μπορούν πλεόν  οι βοηθοί να τα πηγαίνουν.
Κατά τα άλλα οι επικουρίες είναι εθελοντικές..

Ο εξευτελισμός της έλξης ολοκληρώθηκε με την<< καλυτέρευση των συνθηκών στην παραμονή στο ξενοδοχείο με ..μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα!!>>.Εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά καθώς δεν πιστεύουμε αυτά που διαβάζουμε και πως είναι δυνατόν να προτείνονται..να ξεστομίζονται ..να γράφονται από εκπρόσωπο εργαζομένων..
Είναι δυνατόν να είναι δέλεαρ ή λύση για τον  βοηθό μηχανοδηγού που θέλουν να τον  ξεσπιτώσουν το ..φαγητό στο ξενοδοχείο;
Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια νεοταξίτικα , αντιδραστικά, αντικοινωνικά και αντισυνδικαλιστικά επιχειρήματα από εκπρόσωπο εργαζομένων;
Είναι δυνατόν να θεωρούν οτι η έλξη έχει ξεπέσει σε τέτοιο βαθμό που έχει ανάγκη ένα πιάτο φαγητό( και αυτό..κατεψυγμένο)!!!!!!!!
Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μας εκπροσωπούν; Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθωποι να αγωνίζονται για το κοινό καλό με...''δικούς τους'';
Μέσα σε δύο μήνες τα ξέχασαν όλα...Δεν θυμούνται τίποτα από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και δεσμεύσεις.
Ακόμα περιμένουμε την επιστροφή μεταταγμένων 
Ακόμα περιμένουμε το ευθύνης
Ακόμα περιμένουμε την επαναφορά της ισότητας και της δικαιοσύνης
Ακόμα περιμένουμε την αξιοκρατία
Ακόμα περιμένουμε την κατάργηση της υπερεργασίας

Θα μπορούσαμε να βάλουμε πάνω από 100 αναρτήσεις τους  που μιλούσαν,εγκαλούσαν .κατηγορούσαν.
Αναρτήσεις για πρόθυμους 
Αναρτήσεις για πολυεργαλεία του συστήματος
Αναρτήσεις για ενίσχυση  διανυκτερεύσεων που απεργάζονται κρυφα
Αναρτήσεις για τις επικουρίες
Αναρτήσεις για την υπερεργασία
Αναρτησεις για το 1510 και το κολαστηριο υπνωτηριο του Λειανοκλαδίου

Στο σκηνικό έντασης ,διάσπασης και τεχνητής κρίσης που στήνουν είναι γελασμένοι αν νομίζουν οτι μπορούν να μας παρασύρουν ή να μας ξεγελάσουν 
Μετα τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση με τους διοικούντες και την αποδοχή για ύπαρξη εσωτερικής ομάδας  μηχανοδηγών η ΠΕΠΕ πλέον για εμάς είναι ακέφαλη.
Έχει  απωλέσει αυτοβούλως  η νέα ηγεσία της ΠΕΠΕ καθε νομιμοποίηση για την εκπροσώπηση του συνόλου των εργαζομένων και εμείς δεν μπορούμε να συμπράξουμε σε αυτό.Δεν μπορούμε να συμπράξουμε σε συνδικαλισμό με μαφιόζικη ατζέντα και  με πρακτικές  και όρους....Καμόρα.
Οι μηχανοδηγοί να βγάλουν συμπεράσματα για το που οδηγούνται τα πράγματα. Να βγάλουν συμπεράσματα  για το μέλλον τους   και πως το προδιαγράφουν αυτοί που θέλουν να αυτοδιοριστούν ως μόνοι διαπραματευτες,συζητητές με την διοίκηση ή την πολιτική εξουσία.
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ 
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ