Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών


Αθήνα 17 Σεπτέμβρη 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε συναγερμό. Η σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων, βάζει στο στόχο τα εργασιακά, τα μισθολογικά, τα ασφαλιστικά, τα συνδικαλιστικά, την ίδια τη λειτουργία και δράση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. 
Κατ’ εντολή και απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών επιχειρεί να επιβάλει την βίαιη αδρανοποίηση και υποταγή του εργατικού, αγωνιζόμενου συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε η αντεργατική κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική και αυθαιρεσία να μην συναντούν αντίδραση από τους εργαζόμενους. 
Να συμπιέσουν το κόστος εργασίας στα κατώτερα επίπεδα, ώστε να εξασφαλίζεται η υπερεκμετάλλευση της εργατικής δύναμης. Να απαλλαγούν από το κόστος των κρατικών δαπανών για τα ασφαλιστικά, τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, ώστε να περισσεύει όσο γίνεται περισσότερο κρατικό χρήμα για χρηματοδότηση των μονοπωλιακών και επενδυτικών συμφερόντων.
 Απαντάμε στην κυβέρνηση με ένταση, δυνάμωμα των αγώνων. Ήδη την πρώτη αγωνιστική αντίδραση του εργατικού κινήματος την πήρε στην 84η ΔΕΘ. 

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Σεπτέμβρη. Στην Αθήνα την Τρίτη και ώρα 10.30 πμ στα Προπύλαια, στις άλλες πόλεις όπου οριστούν από τα συνδικάτα που έχουν αποφασίσει την απεργία.


Το Διοικητικό Συμβούλιο