Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Aνακοίνωση ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών



Αθήνα, 23 / 9 / 2019 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις 
και τη συνδικαλιστική δράση. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 
και στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα. 

Στην ΑΘΗΝΑ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 10.30’ π.μ.

Η απεργία αποτελεί την απάντηση των εργαζομένων στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, που κλιμακώνεται με νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και στις απροκάλυπτες προσπάθειες των εργατοπατέρων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν το απεργιακό μέτωπο.

  • Παλεύουμε ενάντια στον «αναπτυξιακό» νόμο της Κυβέρνησης που δίνει «γη και ύδωρ» στους μεγαλοεπιχειρηματίες στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο νόμο που επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία – κυβερνήσεις.
  • Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.
Είναι φανερό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – Υπουργείου Εργασίας – εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ, για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.
Γι΄αυτό και η συνδικαλιστική ηγεσία στη ΓΣΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει και να εμποδίσει την απεργία, επιδίδεται σε όργιο συκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, καταφεύγει ακόμα και σε βρώμικούς εκβιασμούς συνδικαλιστών.


Προσπαθούν να ακυρωθούν ομόφωνες αποφάσεις δευτεροβάθμιων οργανώσεων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, ρίχνοντας κάθε ώρα που περνάει και μια διαφορετική μέρα τάχα για την οργάνωση της απεργίας.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έφτασε την απεργοσπασία σε νέα επίπεδα καλώντας τα συνδικάτα μόλις 5 μέρες πριν από την απεργία που προετοιμάζουν...να αλλάξουν τις αποφάσεις τους, να αναστείλουν την απεργία και να την ξαποστείλουν στις 2 Οκτώβρη, σπέρνοντας σύγχυση στους εργαζόμενους και δίνοντας χρόνο στην Κυβέρνηση.

Η ηγετική ομάδα (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) της Π.Ο.Σ. υπακούοντας σε αυτές τις κατευθύνσεις της ΓΣΕΕ με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες δεν πήρε απόφαση για πανελλαδική απεργία των Σιδηροδρομικών στις 24-9-2019 (παρότι ζητήθηκε από εμάς εγγράφως) αλλά αρκέστηκε στο ότι τα Σωματεία – Μέλη της μπορούν να συμμετάσχουν ανάλογα με τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων που ανήκουν. Στην ουσία δηλαδή να έχουμε διάσπαση και να μην μπορούν να απεργήσουν πανελλαδικά όλοι οι Σιδηροδρομικοί όπως π.χ. στη Βόρειο Ελλάδα που το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης δεν έχει πάρει απόφαση για απεργία. 

Δεν θα τους περάσει όμως. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια της Κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη!

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας – Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.
Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 10.30’π.μ.

Με ταξικούς χαιρετισμούς.