Η «δευτέρα παρουσία»
«Καλά είναι αυτά που λέει το ΚΚΕ, αλλά ο λαός δεν θέλει λύσεις για τη δευτέρα παρουσία. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο "σήμερα"...». Με διάφορες παραλλαγές ακούγεται ξανά και ξανά η παραπάνω ατάκα, ειδικά από τους «σωτήρες» τελευταίας κοπής που ανέλαβαν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Γι' αυτό το «σήμερα», είναι χαρακτηριστικά όσα προανήγγειλε υψηλόβαθμος παράγοντας της Ευρωζώνης πριν από λίγες μέρες. Ανέφερε π.χ. ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα, που στο όνομά τους σφαγιάζεται ο λαός, θα διατηρηθούν και για μετά το 2020. Αντίστοιχες πληροφορίες θέλουν τη διατήρησή τους μέχρι και μια δεκαετία μετά τη λήξη του παρόντος μνημονίου. Δηλαδή (αν δεν υπάρξει νέο μνημόνιο) πάμε για το 2028!
Οσο για τη διαχείριση του χρέους;
Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η μείωσή του σηματοδοτεί κάτι καλό για το λαό και όχι για το κεφάλαιο (πράγμα που δεν ισχύει), είναι αποκαλυπτικά τα δημοσιεύματα που υπογραμμίζουν ότι οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις θα μειώσουν το χρέος κατά 22% ως προς το ΑΕΠ μόλις το 2060! Αρα: Κάποιος που το 2010 ήταν ακόμα μαθητής, π.χ. δεκαπέντε ετών, το 2028, που τελειώνουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, θα είναι 32, ενώ θα υποστεί και μέτρα για τη «μείωση» του χρέους μέχρι τα 60 του!
Να πώς το «σήμερα» και το «αύριο» πλέκονται! Να πώς ασχολούνται με το «σήμερα» και όχι με τη «δευτέρα παρουσία» τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους. Να γιατί πρέπει «σήμερα» να χρεοκοπήσουν όσοι λένε στο λαό ότι δεν έχει νόημα να σχεδιάζει ο ίδιος το μέλλον του και να υπομένει «σήμερα» την υπονόμευσή του στο πλαίσιο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.