Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Eκλογές ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ 2019 - Εκλογική διακήρυξη ΔΕΣΚ-Σ




ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Σ.Σ. «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ» 
 13, 14 & 15 ΜΑΙΟΥ 2019

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΔΕΣΚ-Σ. 
  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. 
  • Σ.Σ.Ε. ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ 
  • ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. 
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ. 
  • ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ, 
  • ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. 


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΕΣΚ-Σ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, 

Οι αρχαιρεσίες του Σωματείου μας γίνονται σε μια περίοδο που Κυβέρνηση και εργοδότες συνεχίζουν το παραμύθι για το «τέλος των μνημονίων» που σημαίνει δήθεν επαναφορά των κατακτήσεων που χάθηκαν μέσα στην κρίση. 

Απευθυνόμαστε σε σένα που ξέρεις ότι κανένα κέρδος δεν θα έχεις εσύ και η οικογένειά σου από αυτή την «επιστροφή στην κανονικότητα». Ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» τους θα στηριχθεί πάνω στα αποκαΐδια των δικών μας δικαιωμάτων. Εμείς και οι οικογένειές μας βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες των μνημονιακών νόμων που δεν πρόκειται να καταργηθούν, ενώ η επιτήρηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2060.
     Στηρίζουμε τη ΔΕΣΚ-Σ!    Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.
Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε «τη λογική» του τίποτα δεν αλλάζει και να συμπορευτούμε με τις δυνάμεις της ΔΕΣΚ-Σ, με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Στο ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΚ-Σ θα βρεις το συνάδελφό σου που έχετε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες, που μαζί δώσατε αγώνες όλη την προηγούμενη περίοδο. 
Η ΔΕΣΚ-Σ και το ΠΑΜΕ:
  • Απευθύνονται συνεχώς σε σένα με συζητήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις για την ανάδειξη και λύση κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος για την οργάνωση κινητοποιήσεων παίρνοντας τη γνώμη σου για ποια προβλήματα πρέπει να πάρουν προτεραιότητα, με ποιες μορφές πάλης πρέπει να διεκδικηθούν, με ποιες δραστηριότητες προκειμένου να διαμορφώσει τις θέσεις και τις προτάσεις της.
  • Στάθηκε δίπλα σου σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπισες και πάλεψε για τη λύση του.
  • Είναι η μόνη δύναμη που αντιστάθηκε στους γενικότερους αντεργατικούς σχεδιασμούς αλλά και στο πώς αυτοί εξειδικεύονται στο χώρο του σιδηρόδρομου με την απελευθέρωση, τις ιδιωτικοποιήσεις και την υπογραφή Σ.Σ.Ε. με τις οποίες εσύ συνεχώς χάνεις.
  • Στην όποια αντίσταση, στις όποιες κινητοποιήσεις αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι εργοδοτικές – κυβερνητικές παρατάξεις έγινε κάτω από τη δική μας πίεση και των εργαζομένων.
  • Σου αποκαλύπταμε συνεχώς το ρόλο της Κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού γι΄αυτό και δεχόμαστε βρώμικο πόλεμο, με γκεμπελίστικες μεθόδους, συκοφαντίες σε συνδικαλιστές και διαστρέβλωση των θέσεών μας.

Εσύ όμως τώρα πλέον γνωρίζεις καλά και αυτούς και εμάς.
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΟΥ
Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει το χτύπημα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Συνεχίζει τη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος και τις ιδιωτικοποιήσεις (ολοκλήρωσε την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, δίνει το έργο του ΟΣΕ σε εργολάβους). Συνεχίζει τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία, και την Υγεία του λαού και ταυτόχρονα δεσμεύεται και διαβεβαιώνει με κάθε τρόπο την υλοποίηση του συνόλου των μνημονιακών μέτρων. Γι΄αυτό δέχεται τα συγχαρητήρια των επιχειρηματιών, των θεσμών και των εταίρων. Απέναντι στη δική μας αγωνία να καλύψουμε τις ανάγκες της οικογένειάς μας, να πληρώσουμε λογαριασμούς, το ενοίκιο και τη δόση του δανείου μας, η  Κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αναπτυξιακά πακέτα για τους επιχειρηματίες. Όταν εμείς κινδυνεύουμε να χάσουμε το σπίτι μας στους πλειστηριασμούς, όταν αγκομαχάμε με τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος, το κεφάλαιο έχει δεκάδες φοροαπαλλαγές και οι τράπεζες ετοιμάζονται για νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνειδητά σπέρνει αυταπάτες με την αύξηση του κατώτερου μισθού και την επέκταση των Σ.Σ.Ε. που διαλαλεί.
Στην πραγματικότητα ενεργοποίησε το Νόμο Βρούτση (Βρούτση – Αχτσίογλου πλέον) με τον οποίο η εκάστοτε Κυβέρνηση θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών Ομίλων. «Πάει καλά η κερδοφορία; Πάρε λίγα ψίχουλα. Δεν πάει καλά: Φέρε πίσω όσα πήρες και άλλα τόσα». 
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ
Τι θα κερδίσουμε αν αφήσουμε να κυριαρχεί η υποταγή και η μοιρολατρεία που καλλιεργούν οι εργοδότες, η Κυβέρνηση, οι Διοικήσεις και οι άνθρωποί τους στα Σωματεία; Ποιοι ωφελούνται από την αναμονή και την ανοχή που μας ζητάνε; Γιατί να θεωρήσουμε «περασμένα – ξεχασμένα» τα δικαιώματα που είχαμε πριν τα τρία μνημόνια;
Σήμερα δεν είναι ρεαλιστικό να ζούμε με ψίχουλα και να γυρνάμε δεκαετίες πίσω όπως μας πλασάρουν όλοι αυτοί. 
  • Ρεαλιστικό είναι να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και να διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε κόντρα σε αυτούς που μας τον κλέβουν.
  • Ρεαλιστικό είναι να δουλεύουμε με φυσιολογικούς ρυθμούς, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και αναψυχή.
  • Ρεαλιστικό είναι να υπάρχουν σύγχρονα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Ρεαλιστικό είναι να έχουμε κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια υγεία και παιδεία.
  • Ρεαλιστικό είναι να έχουμε φθηνή, λαϊκή στέγη.
  • Ρεαλιστικό είναι να μην πνιγόμαστε στην πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε στις πυρκαγιές, να μην πλακωνόμαστε στους σεισμούς.
  • Ρεαλιστικό είναι να ζούμε ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς χωρίς ΝΑΤΟΙΚΕΣ βάσεις που γέμισε τη χώρα η Κυβέρνηση, χωρίς το μίσος των εθνικιστών, με αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις, σταθερή δουλειά, 5νθημερο, διεκδίκηση 7ωρου.
  • Κάλυψη από τη ΣΣΕ όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου ειδικότητας και σχέση εργασίας.
  • Εθνική Γεν.Συλ.Σύμβαση Εργασίας με κανέναν εργαζόμενο κάτω από 751 €.
  • Επαναλειτουργία και ανάπτυξη του Σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο. 
  • Παραμονή των μαθητών με πρόσληψη καθώς και όσων εργάζονται με ατομικές συμβάσεις. 
  • Μέτρα για βελτίωση όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
  • Μέτρα ασφάλειας κυκλοφορίας των τρένων.
  • Πλήρη μισθολογική ένταξη των συναδέλφων της ΥΕ στην ΜΕ.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Βούρτση – Αχτσιόγλου.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας – διευθέτηση των κόκκινων δανείων των λαϊκών οικογενειών.

Σήμερα έχουμε ανάγκη από Σωματεία που θα παλεύουν για τα δικά μας συμφέροντα. Από Σωματεία αγωνιστικά που θα οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια εργοδοτών – Κυβέρνησης – Διοικήσεων, που θα είναι μπροστά στα προβλήματά τους. Σωματεία που δεν θα χαρίζουν τίποτα στους εργοδότες, Σωματεία που δεν θα σφυρίζουν αδιάφορα για τις συνθήκες δουλειάς.
Γυρίζουμε την πλάτη στις εργοδοτικές – κυβερνητικές παρατάξεις. 
Χορτάσαμε από τους καλούς διαπραγματευτές πίσω από κλειστές πόρτες, σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ ένα κίνημα οργανωμένο καλά μέσα στους χώρους δουλειάς που να ακούει τους εργαζόμενους και όχι να υπογράφει Σ.Σ.Ε. «εν κρυπτώ» και ερήμην τους, χωρίς ούτε καν σκέψη για διεκδίκηση.
Έχουν αποδείξει ότι είναι οι καλύτεροι συνεργάτες των εργοδοτών και των Κυβερνήσεων αφού:
  • Ιδρώνουν για το πέρασμα όσο γίνεται πιο αναίμακτα της πολιτικής της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων αιτιολογώντας τες σαν το «αναγκαίο κακό» της εποχής μας και προσπαθώντας όχι να τις αποτρέψουν, αλλά κυρίως να εστιάσουν στο πόσο πουλήθηκαν. 
  • Πρωταγωνιστούν στη μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων.
  • Αυτοί ευθύνονται για το πέρασμα της λογικής της αναποτελεσματικότητας των αγώνων και της ανάθεσης της λύσης των προβλημάτων στους συνδικαλιστές με αποτέλεσμα την αδιαφορία των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων, κατ΄επέκταση και στην υλοποίησή τους.
  • Συμβάλλουν στην ενσωμάτωση των εργαζομένων στο σύστημα μαζί με την εργοδοσία και την Κυβέρνηση αξιοποιώντας το φόβο και την ανασφάλεια των εργαζομένων λόγω των ιδιωτικοποιήσεων.
Γι΄αυτό εξάλλου έγιναν «λαγοί» και πρωτοστάτησαν στις μετατάξεις των εργαζομένων της ΕΕΣΣΤΥ.
Όλες αυτές οι δυνάμεις από κοινού πρόσφατα προσπάθησαν και προσπαθούν με αντιπροσώπους προϊσταμένους – διευθυντές – μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, με νόθους αντιπροσώπους, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, προκειμένου τα συνδικάτα που ελέγχουν και η ΓΣΕΕ να παραμείνουν μηχανισμοί αποτροπής διεκδικητικών αγώνων και στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε βάρος των εργαζομένων.
Με τη συμμετοχή σας και την ψήφο σας πετάξτε στο περιθώριο όχι μόνο αυτή τη συνδικαλιστική μαφία αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές των Σωματείων. Χτυπήστε στη ρίζα του τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. 
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Δίνουμε τη μάχη για Σωματεία που θα παλεύουν για τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κέρδη των επιχειρήσεων.
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΚ-Σ

ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΟΝ.ΠΑΤΡΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ 

ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ

ΖΑΡΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΤΜΚ

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ 

ΚΑΛΕΜΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ 

ΚΟΡΑΤΖΑΝΗΣ 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΓΡ.

ΚΩΛΕΤΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ 

ΚΩΣΤΙΔΗΣ 
ΑΝΕΣΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ 

ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΤΗΕ

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΓΡ.

ΝΕΖΕΡΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ 

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΤΜΚ

ΡΑΧΟΥΤΗ
ΜΑΡΙΝΑ
ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ

ΡΙΖΟΥΛΗΣ 
ΚΩΣΤΑΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΤΗΕ

ΣΙΒΡΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ 

ΣΥΡΓΑΝΙΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ 

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΤΡΕΒΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ 

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΟΛΓΑ
ΣΥΜΕΩΝ 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΤΣΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ 
ΣΤΑΥΡΟΣ
ΦΩΤΗΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΓΡ.

ΧΑΤΖΗΛΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΤΜΚ

ΧΗΝΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΕΧΝΙΤΗΣ

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες.