Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Δελτίο τύπου ΠΟΣ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αθήνα, 30/4/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ 2019     
 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην 24ΩΡΗ απεργία της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ μαζί με όλους τους εργαζόμενους όλης της χώρας.
Ο εορτασμός της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ μας βρίσκει για μια ακόμα φορά υπό το καθεστώς της σκληρής λιτότητας. Η Κυβέρνηση συνεχώς επιβάλλει δυσβάστακτα μέτρα οδηγώντας εργαζομένους και συνταξιούχους σε απόγνωση. Η ελπίδα για έξοδο από την κρίση χάνεται και οι εργαζόμενοι απαξιώνονται με τη συνεχή λιτότητα και το γκρέμισμα των κατακτήσεών τους. 

Η ανεργία, η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, το ασφαλιστικό σύστημα, η υπερφορολόγηση, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι πλειστηριασμοί οι κοινωνικές-οικονομικές ακόμα και οι εκπαιδευτικές ανισότητες, η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, έχουν γίνει καθημερινότητά μας.
Η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος των Σιδηροδρομικών και του Σιδηροδρόμου. Οι Σιδηροδρομικοί όμως δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουν με το ξεπούλημα του Σιδηροδρόμου. Ο αγώνας για ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος του λαού και της χώρας θα συνεχιστεί όσο μακρύς κι αν είναι, για την ανατροπή των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και για την ανάπτυξη και επαναλειτουργία όλων των καταργημένων σιδηροδρομικών γραμμών.

Θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για:
Την πάταξη της ακρίβειας με μείωση των τιμών και όχι μείωση μισθών και συντάξεων.
Την ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές), λαμβάνοντας μέτρα για προστασία της μόνιμης και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων. 
Την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
Την αναβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών. 
Την προστασία των δικαιωμάτων όχι μόνο των Σιδηροδρομικών αλλά και όλων των εργαζομένων. 
Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα γεωπολιτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών που οδηγούν τους λαούς σε πολέμους.

Καλούμε  τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Γ.Σ.Ε.Ε. και των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ για την Εργατική Πρωτομαγιά που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00’ π.μ.
Προσυγκέντρωση Σιδηροδρομικών στα γραφεία 
της  Π.Ο.Σ.   στις 10:30’ π.μ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.