Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση Παναγιώτη Τερζόγλου

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 9.5.2019
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Σε μία περίοδο ιδιαίτερα λεπτή, λόγω της εγγύτητας της συνταξιοδότησης μου, αλλά και δύσκολη, λόγω των οικογενειακών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζω, δέχτηκα μία επίθεση που έχει στόχο την υπηρεσιακή, πολιτική αλλά και ατομική μου εξαφάνιση.
Ενορχηστρωτές της επίθεσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η συνδικαλιστική του παράταξη ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ και εκτελεστικά όργανα ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ. Ακόμη και σήμερα σε ανάρτηση του, το αυριανικό και προβοκατόρικο blog «το στέκι της έλξης» που τους καθοδηγεί ιδεολογικά και τους εκφράζει διαδικτυακά, με αποκαλεί «…χρήσιμο ηλίθιο των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ την διετία 2015-2016, αλλά και καθόλη την ενασχόληση του με τα κοινά στον σιδηρόδρομο…» απαντώντας σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης ΡΙΚΣΙ στην οποία συμμετέχω.

Για όσους δεν γνωρίζουν, υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και για χρόνια τον αντιπροσώπευα ακόμη και μόνος μου στον σιδηρόδρομο, ενώ υπήρξα συνιδρυτής της παράταξης ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ αλλά και εκείνος που τη βάφτισε με το σημερινό όνομα της.
Αιτία της επίθεσης είναι η κριτική που ασκώ, τόσο στην αντιλαϊκή και αντισιδηροδρομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του υπουργού της κ. Σπίρτζη, όσο και στην διαχείριση που ασκούν ο Πρόεδρος και ο Διευθ. Σύμβουλος του ΟΣΕ. 
Τόσο οι μεν όσο και οι δε, δεν ανέχονται ανθρώπους που αντιστέκονται, ανθρώπους που δεν υποκύπτουν και δεν μεταλλάσσονται όπως αυτοί. Δεν ανέχονται ανθρώπους που δεν σιωπούν και αποκαλύπτουν τις καταστροφικές πολιτικές και τις life style πρωτοβουλίες τους. 
Θέλουν να με αναγκάσουν να σιωπήσω γιατί φοβούνται ότι, το δικό μου παράδειγμα θα το ακολουθήσουν και άλλοι, αποκαλύπτοντας τα πεπραγμένα τους. Επιβάλλοντας σιωπή σε μένα, θέλουν να μεταφέρουν σε όλους τους σιδηροδρομικούς το μήνυμα ότι, όποιος τους κριτικάρει, όποιος αντιστέκεται στα σχέδια τους, θα διώκεται.
Δεν θα τους περάσει. 
Τη Δευτέρα 13/5/2019 στις 1μ.μ. εκδικάζεται στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, η αίτηση μου για έκδοση προσωρινής διαταγής ακύρωσης της μετάθεσης μου (πρώτη φάση των ασφαλιστικών μέτρων).
Η Διοίκηση του ΟΣΕ, καταργώντας τη Νομική Υπηρεσία του και θεωρώντας ότι οι δικηγόροι του ΟΣΕ δεν θα την ακολουθήσουν στον κατήφορο της, παραβιάζοντας τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Οργανισμού, ανέθεσε την εκπροσώπηση της σε ιδιώτη δικηγόρο.
Την Παρασκευή 10/5/2019 θα ενημερώσω την ΠΟΣ και το σωματείο μου για τις εξελίξεις και θα ζητήσω την έμπρακτη υποστήριξη τους για μία ακόμη φορά, θεωρώντας ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εμένα προσωπικά αλλά δημιουργεί προηγούμενο που θα επεκταθεί σε όλους τους σιδηροδρομικούς.
Καλώ
Τους φίλους και τις φίλες
Τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες
Τη Δευτέρα 13 Μάη 2019, στις 13.00 στο κτήριο 4 ή 5 της Σχολής Ευελπίδων
Να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας
Στην απαγόρευση και ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης
Στην απόπειρα φίμωσης όσων διαφωνούν με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Διοίκησης Κακουλάκη – Θεοχάρη.

Παναγιώτης Τερζόγλου                                                                                                                            Σιδηροδρομικός