Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Aνακοίνωση συνδέσμου συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» για την ΕΕΣΣΤΥ

ΠAΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ « Η ΕΝΟΤΗΤΑ »                  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 13 * 10677 * ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210/5238509 - 210/5230829,  FAX: 210/3840154
      Εmail: trenotita@gmail.com                Site: www.trenotita.gr

Αθήνα, 06 / 6 / 2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
    
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Στις 8 Ιούνη ανοίγουν εκ νέου οι δεσμευτικές προσφορές για το ξεπούλημα της ΕΕΣΣΤΥ.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς, ξεπουλά και την ΕΕΣΣΤΥ (Εταιρεία Επισκευής και Συντήρησης Τροχαίου Υλικού). 
Τα Εργοστάσια και τα Μηχανοστάσια που αποτελούν την καρδιά του Σιδηροδρόμου, στρατηγικής σημασίας βιομηχανικές υποδομές, τις παραδίδουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για να φτάσουμε όμως στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ και στο «εθνικό έγκλημα» όπως το είχε χαρακτηρίσει ο σημερινός Πρωθυπουργός σε ομιλίες του στους Σιδηροδρομικούς, ευθύνη έχουν και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που όλα τα προηγούμενα χρόνια προετοίμασαν το ξεπούλημα.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων Σιδηροδρομικών για δημόσιο Σιδηρόδρομο που να ανήκει στο λαό και να υπηρετεί τις ανάγκες του.
Ο Σιδηρόδρομος μπορεί να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, μπορεί να γίνει το βασικό μέσο μεταφοράς των λαϊκών στρωμάτων με φθηνό εισιτήριο και ασφάλεια, με συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της Π.Ο.Σ. την Παρασκευή 8/6/2018 στις 09.30’ έξω από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ