Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Τρέχουν να μπλοκάρουν τις κινητοποιήσεις οι « εργοδοτικοί διαμεσολαβητές»

Λοιδορούν και τρέχουν να μπλοκάρουν τις κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας των σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .Κινητοποιήσεις που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΕΣΣΤΥ γιατί αγωνιούν για το μέλλον τους και  γιατί  αγωνίζονται για την υπογραφή  σσε. 
Από την άλλη το ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών επιλέγει την αποχή από το προεδρείο της ΠΟΣ για να μην αναγκάζεται  ίσως να ψηφίζει υπερ  κινητοποιήσεων που δεν επιθυμούν τα αφεντικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πλέον και της ΕΕΣΤΤΥ.
Προτιμούν να στέλνουν έγγραφες τοποθετήσεις εξ αποστάσεως με τις οποίες γελάει κάθε πικραμμένος.
Κατ εντολή των αφεντικών τους προσπαθούν να μπλοκάρουν τις κινητοποιήσεις και λένε ότι δεν τις ψηφίζουν αν δεν προηγηθεί συνάντηση  με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .Στην ουσία δηλαδή  αδιαφορούν για τις αποφάσεις των συλλογικών συνδικαλιστικών  οργάνων.Δίκιο είναι το  μόνο το δίκιο του αφεντικού για το Δικτυο σιδηροδρομικών.Και μια και δεν έχει πιαστεί ακόμη  ο στόχος  των αποχωρήσεων από την ΕΕΣΣΤΥ που επιθυμούν οι νέοι ιδιοκτήτες  θέλουν να γίνουν συνελεύσεις για να «ενημερωθεί » ο κόσμος για τις επιλογές του!! και  για την προοπτική της τεχνικής βάσης!!
Θα το έχουν αποστηθίσει φαίνεται το ποίημα που έγραψε το αφεντικό και το υπουργείο ξεπουλήματος των μεταφορών και των υποδομών και θα θέλουν να το απαγγείλουν σε κοινό.
Τελικά τι είναι  οι κύριοι του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδρομικών και οι πλειοψηφίες των σωματείων της Τραινοσε;
Συνδικαλιστές εκπρόσωποι εργαζομένων ή διαμεσολαβητές του υπουργείου;
Συνδικαλιστές εκπρόσωποι εργαζομένων ή εντολοδόχοι της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
Συνδικαλιστές εκπροσωποι εργαζομένων ή μεσάζοντες της δυστυχίας;
Συνδικαλιστές εκπρόσωποι εργαζομένων ή υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων;

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ