Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Aνακοίνωση Σ.Σ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Σ.Π.Α.Π.)
ΤΜΗΜΑ Π.Ο.Σ. – Ε.Κ.Π. 

ΑΘΗΝΑ,  07/7/2020

A N A K O I N Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πρόσφατα με ανακοίνωσή μας καταγγείλαμε τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις απολύσεις των συναδέλφων μας, παρόλο που διαβεβαίωνε άπαντες ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν. 
Αυτές τις μέρες ζούμε κάτι πρωτόγνωρο για μια εταιρεία που τόσο καιρό διατυμπανίζει ότι σέβεται τους εργαζομένους τη, ότι όλοι είναι απαραίτητοι στην εταιρεία, ότι δεν κινδυνεύει κανείς (ούτε οι συνάδελφοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και ούτε οι συνάδελφοι της ΕΕΣΣΤΥ που πρόσφατα ενσωματώθηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Δυστυχώς, αυτά είναι μόνο λόγια!!!

Με αφορμή την ίδρυση του νέου Σωματείου η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβαίνει σε τρομοκράτηση και εκφοβισμό στους εργαζομένους στην εταιρεία (την περασμένη εβδομάδα διαδραματίστηκε συμβάν από στέλεχος της εταιρείας σε συνάδελφο που προσπάθησε να εκβιάσει). Όμως, αυτό δεν πέρασε και η διοίκηση αναγκάστηκε να αποπέμψει το διευθυντή της.
Αυτό δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όπως επίσης συνολικά και τις ευθύνες της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου. 
Εμείς σαν οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε. Η Δημοκρατία δεν καταλύεται. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους όσοι προσπαθούν να κάνουν το αντίθετο. 
Καλούμε τη Διοίκηση να σταματήσει τους εκφοβισμούς, τις απειλές. Αυτές οι πρακτικές δεν περνάνε. Θα μας βρουν απέναντί τους. 
Οι εργαζόμενοι έχουν κρίση. Δεν χρειάζονται κανέναν να τους υποδεικνύει τι να κάνουν. Ξέρουν πλέον πολύ καλά ποιοι και γιατί θέλουν να διαλύσουν το σιδηροδρομικό συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν θα τους αφήσουμε. 
ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου δεν θα σταματήσει να διατυμπανίζει ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε είναι επιτακτική ανάγκη να πορευθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενώνοντας τις δυνάμεις μας. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
       
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                                        ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΣ