Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Μεταφέρουν την περιφερειακή υπηρεσία του ΟΣΕ από την Πάτρα στην Κόρινθο.

«Εκτροχιάζεται» οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης του σιδηροδρόμου στην Αχαΐα, με την απόφαση της συγκυβέρνησης να καταργήσει την περιφερειακή υπηρεσία του ΟΣΕ στην Πάτρα και να την μεταφέρει στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συγκεκριμένη αλλαγή περιλαμβάνεται στο οργανόγραμμα του ΟΣΕ, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση όχι μόνο στους σιδηροδρομικούς, αλλά και στους τοπικούς φορείς, καθώς αρκετοί εκτιμούν πως η κατάργηση της υπηρεσίας από την Πάτρα θα επιφέρει καίριο πλήγμα ακόμη και στην προσπάθεια επέκτασης του Προαστιακού στη Δυτική Αχαΐα, στον Πύργο και στην Καλαμάτα, όπως άλλωστε, έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Ο ΟΣΕ στην Πάτρα λειτουργεί για περισσότερα από 50 χρόνια και διαχρονικά εξυπηρετεί ολόκληρη την Πελοπόννησο, κάτι ωστόσο, που δεν πτόησε όλους όσοι με κομματικά ή άλλα κριτήρια αποφάσισαν εν μία νυκτί να «εξαφανίσουν» την αχαϊκή πρωτεύουσα από το νέο οργανόγραμμα του Οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη ενέργεια υποβαθμίζει και παραγκωνίζει μία πόλη με μακρά ιστορία και καταλυτικό ρόλο στον σιδηρόδρομο, ενώ αφήνει «εκτεθειμένη» όλη την Πελοπόννησο, μετά και την ολοκλήρωση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Πλέον αναμένονται και επίσημα αντιδράσεις, καθώς αρκετοί εκτιμούν ότι η κατάργηση της περιφερειακής υπηρεσίας με έδρα την Πάτρα θα προκαλέσει κι άλλα σοβαρά προβλήματα, αφού δεν θα παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς μείζονα «ανοικτά» θέματα, όπως η επέκταση του Προαστιακού, η διασφάλιση της σωστής λειτουργίας της γραμμής, κ.ά.

gnomip.gr