Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Με συνδρομή Εισαγγελίας και Αστυνομίας οι εργατοπατέρες επιχειρούν να διαφυλάξουν τη νοθεία!


«Εισαγγελική συνδρομή» για τη διεξαγωγή του συνεδρίου - παρωδία ζήτησε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου
Προκαταρκτική εξέταση και κλήση για εξηγήσεις στην Αστυνομία σε συνδικαλιστές για ανακοίνωση ταξικού σωματείου
Την επιχείρηση τρομοκρατίας, ποινικών διώξεων, ανοιχτής αστυνομικής παρέμβασης στις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η οποία στήνεται από την εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης με τη συνδρομή της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας,προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανεμπόδιστα ένα ακόμα νόθο συνέδριο - παρωδία, καταγγέλλει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία».
Το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Πιερίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει τη Δευτέρα 1/10 στις 5 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο.
Κατρακύλα χωρίς πάτο για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό

Συγκεκριμένα, νεκρανασταίνοντας αλήστου μνήμης εποχές, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης προσέφυγε στην Αστυνομία και την Εισαγγελία και ζήτησε τη λήψη μέτρων για τη διεξαγωγή του νόθου συνεδρίου που ετοιμάζει η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία και έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την 1η Οκτώβρη.
Λίγες ώρες μετά, η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση και η Αστυνομία κάλεσε την πρόεδρο και τη γραμματέα του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» (ΣΥΙΝΠ) να προσέλθουν για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την ανακοίνωση του Συνδικάτου που αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν τη νοθεία» και καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο!
Στην κλήση σε προκαταρκτική εξέταση αναφέρεται ότι καλούνται για διερεύνηση παράβασης του άρθρου 186 του ΠΚ που αφορά σε πρόκληση ή προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και του άρθρου 189 του ΠΚ που αφορά στη διατάραξη κοινής ειρήνης και εν προκειμένω στη διατάραξη συνδικαλιστικής δράσης.
Με τον εισαγγελέα και την Αστυνομία, εκφοβίζοντας τους συνδικαλιστές με διώξεις, προσπαθεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός να διαφυλάξει τους νόθους συσχετισμούς που έχει διαμορφώσει μέσα από σωματεία - φαντάσματα και διάτρητες εκλογικές διαδικασίες, επιδιώκει να δημιουργήσει προηγούμενο για τη νεκρανάσταση του περιβόητου «συνδικαλιστικού» της Ασφάλειας!
Θυμίζουμε ότι στις 16/9 η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου προσπάθησε να αποκλείσει από το συνέδριο τους 6 αντιπροσώπους του ΣΙΥΝΠ, μπροστά στο ενδεχόμενο να εκπροσωπηθούν στη διοίκηση του ΕΚ Κατερίνης και οι ταξικές δυνάμεις. Τότε έστησε μπλόκο στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να μην μπουν μέσα οι εκλεγμένοι εργαζόμενοι αντιπρόσωποι του Συνδικάτου.
Τις επόμενες μέρες, η αστική Δικαιοσύνη στάθηκε σύμμαχος στις μεθοδεύσεις νοθείας, απορρίπτοντας τη συμμετοχή των 6 εκλεγμένων αντιπροσώπων του Συνδικάτου στο συνέδριο. Το δικαστήριο, όπου είχε προσφύγει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, με πρόσχημα τη μη αιτιολογημένη παράταση των εκλογών κατά μία μέρα (όπου ψήφισαν πάνω από 60 εργαζόμενοι) απαγόρευσε τη συμμετοχή και στους 4 αντιπροσώπους που εκλέχθηκαν τις 2 πρώτες μέρες των εκλογών από 164 ψηφίσαντες!
Τώρα κινητοποιούν τους μηχανισμούς καταστολής για να ολοκληρώσουν τα αντεργατικά σχέδιά τους...
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Απάντηση στη νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού δίνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία».
Δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, που είναι προγραμματισμένο για την 1η Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων των καταστατικών αρχών, όπως προβλέπεται και στο ν. 1264/82.
Και επισημαίνει:
«Συγκεκριμένα, απαιτούμε να γίνει ο έλεγχος των πρακτικών όλων των σωματείων, από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, έτσι ώστε να αποφευχθούν το φαινόμενο συμμετοχής νόθων αντιπροσώπων και ο αποκλεισμός των νόμιμων αντιπροσώπων του Συνδικάτου μας.
Το γεγονός ότι η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατέφυγε στην Εισαγγελία για να ζητήσει προστασία, αποδεικνύει ότι οι ορδές των εργατών που υποτίθεται τους ψηφίζουν στα σωματεία, δεν είναι παρά ανύπαρκτοι και καλούν τον εισαγγελέα να νομιμοποιήσει τις κραυγαλέες νοθείες τους.
Καμία παρέμβαση της Αστυνομίας δεν θα καθορίσει τους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα. Οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις λειτουργούν με βάση τις καταστατικές τους αρχές και όχι με τον αστυνομικό πάνω από το κεφάλι μας.
Η τρομοκρατία που επιδιώκει η Αστυνομία να επιβάλει δε θα περάσει. Η οργάνωση του αγώνα είναι δουλειά των ίδιων των εργαζομένων και ειδικά όταν πρόκειται για Εργατικά Κέντρα σαν αυτό της Κατερίνης, που καμία σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και προσπαθεί να διοργανώσει ένα ακόμα νόθο συνέδριο.
Οι εργαζόμενοι να μην τρομοκρατηθούν και να πάρουν την οργάνωση του αγώνα τους στα χέρια τους».