Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Με αφορμή τα όσα (πρωτοφανή για την έλξη ) έγιναν στον Βόλο

Με αφορμή τα όσα έγιναν στον Βόλο με τον προγραμματισμό  εργασίας ο οποίος ανακλήθηκε άρον άρον θέλουμε να ενημερώσουμε τους μηχανοδηγούς ότι:

  • Ο προγραμματισμός εργασίας που εστάλη ήταν μηνιαίος .Μετά τις αναφορές των συναδέλφων μηχανοδηγών από τον Βόλο  με τις οποίες ζητούσαν να τους χορηγούνται όλα τα ρεπό του μήνα τους στάλθηκε προγραμματισμός που  προέβλεπε την χορήγηση όλων των ρεπό  σε όλους εκτός από έναν μηχανοδηγό ο οποίος είχε προγραμματιστεί με 1 ρεπό όλο τον μήνα.
  • Το μηνιαίο πρόγραμμα όμως είχε και 2 νέες υπηρεσίες  φαντάσματα στις οποίες δεν υπήρχε καταγεγραμμένο οκταωρο με έναρξη και λήξη αλλά ήταν ...φλου.Ζητούνταν δε από τους μηχανοδηγούς όταν θα έκαναν μία από αυτες τις υπηρεσίες να είναι στην διάθεση του μηχανοστασίου οποιαδήποτε ώρα  και αν δεν υπήρχε δουλειά θα τους χορηγούνταν άδεια!!!
  • Να σημειωθεί οτι ο προγραμματισμός ήταν ανυπόγραφος..
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτού του είδους <<οι εμπνεύσεις>> είναι μη αποδεκτές και ακρως επικίνδυνες.

Οι συνάδελφοι στον Βόλο έχουν εκφράσει την αποψή τους για τα νέα κυκλώματα μέσα από την τοπική τους συνέλευση . Το σωματείο οφείλει να πράξει τα  δέοντα και να προστατεύσει το προσωπικό από πρακτικές ρεβανσισμού της εργοδοσίας όπως αυτές ασκούνται από συγκεκριμένους ανθρώπους.
Η υπηρεσία του  κεντρικού προγραμματισμού ( που απλά  θέλει να βλέπει τους μηχανοδηγούς ως απλά νούμερα σε κουτάκια εργασίας  ) είχε επισημανθεί σε πολλές συνελεύσεις  στα μηχανοστάσια οτι θα έφερνε σοβαρές  παρενέργειες .
Η Λάρισα σήμερα  διαθέτει προιστάμενους απολύτως ικανούς και έμπειρους  ώστε να διαχειριστούν το προσωπικό Βόλου-Λάρισας και να προγραμματίζουν  την εργασία των μηχανοδηγών καθώς γνωρίζουν πολύ καλύτερα από την Καρόλου τις ανάγκες  και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Όμως το τρίπτυχο της καταστροφής (διοίκηση -εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός-παραγοντίσκοι ) επιθυμούν άλλο σχεδιασμό για το μέλλον των μηχανοδηγών και τους θέλουν άβουλα πιόνια στα σχέδια τους.Αλλά επιπλέον πέρα από αυτά  τα κατάπτυστα σχέδια βλέπουμε και πράξεις αντεκδίκησης  προς τους μηχανοδηγούς  και οι οποίες φτάνουν σε  τέτοιο σημείο  που να αδιαφορούν για όρους και κανόνες!!
Οι συνάδελφοι στον Βόλο αντέδρασαν έντονα  ενάντια σε αυτόν τον προγραμματισμό και την Δευτέρα θα έκαναν προσφυγή στο ΣΕΠΕ .Η αντίδραση τους είχε ως  αποτέλεσμα ο προγραμματισμός να αποσυρθεί άρον άρον από τους εμπνευστές του.
Επίσης θέλουμε να προειδοποιήσουμε μερικούς <<πονηρούς>>   που πιέζουν τους μηχανοδηγούς στο ΜΑΙ να πηγαίνουν με βοηθό εφόλης στην Θεσσαλονίκη οτι  ξεπερνούν κάθε όριο και θα τους καταγγείλουμε ονομαστικά .
Τους θυμίζουμε ότι  στο  πολύ πρόσφατο παρελθόν  η δική τους επαγγελματική πορεία ήταν απολύτως αντιεπαγγελματική και αντισυναδελφική .Σήμερα  όμως προκλητικά  απαιτούν  από τους μηχανοδηγούς του ΜΑΙ να προσαρμοστούν σε αυτά που δεν έκαναν ποτέ οι ίδιοι  στο παρελθόν. (Στην ουσία θέλουν με τον ιδρώτα των μηχανοδηγών να ξεπληρώσουν τα ...δικά τους γραμμάτια με την διαπλοκή.)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ