Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & τραπεζών

Φεβρουάριος 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, 
Η νέα αντιλαϊκή, επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και «θεσμών» εναντίον μας, στο όνομα της ποσοτικής χαλάρωσης, είναι «προ των πυλών».
Πρόκειται για μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ που έχουν ήδη συμφωνήσει μεταξύ τους, και που θα προστεθούν σε όλα αυτά που μας έχουν επιβάλει μέχρι σήμερα.
Είναι μέτρα που  η ψήφισή τους θα μετατρέψει τις, ήδη 13 φορές, πετσοκομμένες συντάξεις μας σε κάτι χειρότερο και από φιλοδωρήματα, μέσω  της μείωσης του αφορολόγητου, της άμεσης κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς», των προβλέψεων του τρίτου μνημόνιου για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και των κοινωνικών δαπανών.

Είναι επίσης μέτρα  που θα κάνουν ακόμη πιο εφιαλτικές τις συνθήκες υγείας-περίθαλψης, που θα τσακίσουν αμοιβές και μισθούς, θα καταργήσουν κάθε έννοια εργατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος με την απελευθέρωση των απολύσεων, την πλήρη υιοθέτηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Οι όποιες δήθεν …αντιστάσεις της κυβέρνησης προς τους «θεσμούς» δεν αφορούν ούτε το ύψος, ούτε την ένταση των μέτρων, αλλά κυρίως το «αμπαλάζ» των μέτρων, το πώς δηλαδή θα εξαπατήσει συνταξιούχους και εργαζόμενους, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αφορούν επίσης το παζάρι μεταξύ τους για το τι οικονομικά προνόμια κ.α., θα εξασφαλίσει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης.  
Μόνος δρόμος για μας και τα παιδιά μας είναι η αγωνιστική εναντίωση στη νέα κυβερνητική επίθεση. Κανένας φόβος, καμιά υποταγή. Συμπόρευση στον αγώνα με όλο το ταξικό κίνημα συνταξιούχων και εργαζομένων, τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους για άλλη κοινωνική οργάνωση και ζωή με πλήρη δικαιώματα.
Όλοι στα Συλλαλητήρια που οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Τρίτη 21/2:
Αθήνα ώρα 6.30 μμ στην Ομόνοια, ώρα 6 μμ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης
Στη Θεσσαλονίκη ώρα  6 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου
Στην Πάτρα 7 μμ στην πλατεία Αγ. Γεωργίου
Στην Καλαμάτα ώρα 6.30 μμ στην πλατεία 23ης Μαρτίου
Στη Λάρισα την Τετάρτη 22/2 ώρα 7 μμ στην κεντρική πλατεία
Στις άλλες τις άλλες πόλεις της χώρας.

                                        Το Διοικητικό Συμβούλιο