Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Δελτίο τύπου της επιτροπής απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο πλαίσιο των χτεσινών συγκεντρώσεων στους χώρους δουλειάς, δεκάδες εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συζήτησαν για τις εξελίξεις.
Από την Επιτροπή τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης κοινής αγωνιστικής δράσης για την ανάκληση των απολύσεων, συνολικά ενάντια στην επίθεση που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι.
Συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ, σημείωσαν ότι ο αγώνας των απολυμένων είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.Διαφωνία και  έντονη κριτική από το ΠΑΜΕ υπήρξε για την στάση συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ενώ οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά κρύβονται αφού έλαμψαν δια της απουσίας τους από τις συγκεντρώσεις.Τυχαίο;
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της επιτροπής αγώνα απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δελτίο Τύπου 

26-5-2020

«Δεν δεχόμαστε τις απολύσεις. Απαιτούμε επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και όσων τελειώσουν τη σχολή το επόμενο διάστημα».
Τα παραπάνω ξανατονίστηκαν σε συγκεντρώσεις απολυμένων, εργαζομένων και μαθητών στο Μηχανοστάσιο και στο Εργοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που οργάνωσαν η Επιτροπή Απολυμένων, πρωτοβάθμια σωματεία και η ΠΟΣ.
Από τους εργαζόμενους τονίστηκε η ανάγκη η ΠΟΣ και τα σωματεία να προχωρήσουν σε κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων, κάθε μορφής με στόχο την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Συνέχεια των κινητοποιήσεων θα δοθεί την Πέμπτη 28-5-2020 και ώρα 13.00, με συγκέντρωση στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της εταιρείας (Καρόλου 1-3, Αθήνα).