Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Προκλητική..... αλλά γελασμένη

Ως θεματοφύλακας της ...ισότιμης πρόσβασης των παιδιών στην Εκπαίδευση εμφανίζεται η κυβέρνηση! Με τέτοια επιχειρήματα υπερασπίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική τροπολογία, με την οποία επιτρέπεται η απευθείας τηλεμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις τάξεις. 

Τολμάει μάλιστα να τα λέει αυτά, όταν έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες για την απαράδεκτη ρύθμιση και πολύ περισσότερο για το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή, με το οποίο μπαίνουν ακόμα περισσότερα εμπόδια στα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών, το Λύκειο μετατρέπεται ολοκληρωτικά σε εξεταστικό κέντρο και η λειτουργία των πανεπιστημίων εξομοιώνεται με αυτήν των ...Ανώνυμων Εταιρειών. Μετά απ' όλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρήκε το θράσος να απευθυνθεί «στους δασκάλους των παιδιών μας που απέδειξαν μέσα στην πανδημία τι τιμή είναι να είσαι δάσκαλος».

Πράγματι, οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να μείνουν δίπλα στα παιδιά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, όταν το κράτος δεν εξασφάλισε στους μαθητές ούτε ένα τάμπλετ για να μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση! Είναι οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που τώρα καταγγέλλουν την επαίσχυντη τροπολογία και ζητάνε την απόσυρσή της, όπως και του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου. 

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει εύκολα με τις αντιδράσεις και τις διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Πόσο μάλλον αν νομίζει ότι μπορεί να τους αντιμετωπίσει όπως τα «ευκολάκια» που της βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικαλείται την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να αντιπολιτευτεί την απόφαση για τις κάμερες στα σχολεία και δεν έχει διαβάσει ότι πέρα από κάποια αόριστα ευχολόγια, η Αρχή νομιμοποιεί πλήρως την κυβερνητική τροπολογία και την αντιγράφει κατά γράμμα.