Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να επανεξεταστούν, αλλά κανείς δεν μίλησε για κατάργηση

Οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να επανεξεταστούν, αλλά κανείς δεν μίλησε για κατάργηση, δήλωσε μιλώντας στον ΒήμαFM, ο α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  Όπως ανέφερε ο Αλέξης Μητρόπουλος, για τις δηλώσεις Λαφαζάνη-Βαρουφάκη, "Θεωρώ πως και οι δύο ήταν στην κοινή γραμμή που εκφώνησε ο πρόεδρος μας στην πρωτομιλία του και τη δευτερομιλία του. Το τι θα γίνει με κάποιες ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να επανεξεταστούν λέει ο Λαφαζάνης, ακούσατε τη λέξη ακύρωση ή κατάργηση, θα επανεξεταστούν".

Παράλληλα, για το ενδεχόμενο νέου μνημονίου τον Αύγουστο, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε: "Εκεί θα υπάρξει νέα συμφωνία. Η μάχη του Τσίπρα δεν είναι να μην υπάρξει συμφωνία. Η μάχη του Τσίπρα ήταν και προεκλογικά, να μην συνοδεύεται η όποια συμφωνία, γι’ αυτό λέγαμε και για τη δίμηνη παράταση, γι’ αυτό λέγαμε και για την γραμμή ECCL, να μην συνοδεύεται το πρώτο δίμηνο με το email Χαρδούβελη, το ECCL να μην συνοδεύεται από πακέτο. Η μάχη λοιπόν του Βαρουφάκη σήμερα και του Τσίπρα αύριο είναι να υπάρξει συμφωνία, χωρίς σκληρό, θανατηφόρο, βαρύ ή ελαφρύ μέτρο".

Μ. Χρυσοβελώνη: Δεν απορρίπτουμε συνολικά τις ιδιωτικοποιήσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε σε συνέντευξή της στον ίδιο σταθμό και η Βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μ Χρυσοβελώνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Με τις αποκρατικοποιήσεις έχουμε να πούμε το εξής – εμείς οι ΑΝΕΛ τουλάχιστον. Λέμε ότι δεν τις απορρίπτουμε συνολικά. Απορρίπτουμε όμως εκείνες οι οποίες είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Απορρίπτουμε εκείνες που είναι σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, διότι κι αυτό πρέπει να εξεταστεί – ποιο είναι το όφελος κάθε τοπικής κοινωνίας. Βεβαίως αυτό που απορρίπτουμε ξεκάθαρα είναι το ξεπούλημα των φιλέτων του δημοσίου. Επομένως το κάθε τι πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση με τους συγκεκριμένους γνώμονες τους οποίους σας είπα».


Πηγή:www.capital.gr