Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η δικαιωσή μας για τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Για άλλη μια φορά ο λαός εξαπατήθηκε απροκάλυπτα.Οι προεκλογικές εξαγγελίες στην ουσία εξανεμίστηκαν από την πίεση των δανειστών και των <<ευρωπαικών>> δεσμεύσεων του Συριζα.
Το πρόγραμμα της ΔΕΘ τροποποιήθηκε ή μετατέθηκε χρονολογικά με την γνωστή μέθοδο του βάθους της τετραετίας..
Στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τον λαό συγκεντρώσαμε τα παρακάτω:


Βασικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα 751 ευρω
Παρα τις δεσμεύσεις για επαναφορά του με νόμο όπως με νόμο τον κατάργησε η προηγούμενη κυβέρνηση έχουμε την πρώτη κυβίστηση με ..την σταδιακή αποκαταστασή του μέχρι και το 2016 δηλαδή σε 22 μήνες από σήμερα.Και μάλιστα αφήνει την επαναφορά εμμέσως στους κοινωνικούς εταίρους και οχι σε νομοθετική παρέμβαση του από την νέα συγκυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίες οι δηλωσεις ευρωπαίων αξιωματούχων οτι η επαναφορά του αποτελει μονομερή ενέργεια και σίγουρα μεγάλη επίδραση  στην υπαναχώρηση της συγκυβέρνησης είχαν και οι απαιτήσεις του ΣΕΒ που μίλησαν για επαναφορά του σε βάθος τριετίας..
Ολα αυτα τα χρόνια βέβαια που ο λαός αμείβεται με 500 ευρω οι κάτω των 25 και με 580 οι ανω των 25 οι εργοδότες θησαυρίζουν στις πλάτες τους και ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μερικά κέρδη ακόμα στις τσέπες τους με αυτή του την υπαναχώρηση.

Εργασιακά
Εδώ είχαμε την δέσμευση για επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος με τις συλλογικές συμβάσεις,την μετενέργεια,την διαιτησία σε πλήρη ισχύ.Ομως και πάλι πριν την νομοθετική παρέμβαση που είχε προεκλογικά εξαγγελθεί  για την επαναφορά τους έχουμε την συνεργασία των εταίρων με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας για να επανέλθει  το πλαίσιο μέσα από διαβούλευση.
Αυτή η ενέργεια αποτελεί μια ανεξήγητη απόφαση καθώς ο συγκεκριμένος οργανισμός δεν είναι απαραίτητος για να νομοθετήσει η κυβέρνηση αλλά σίγουρα μας λέει πολλά για τον φόβο του ΣΥΡΙΖΑ για ρήξη με τους δανειστές καθώς προσπαθούν να καλυφθούν πίσω από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας με ότι συνεπάγεται αυτό..

Ιδιωτικοποιήσεις -σιδηρόδρομος
Υπήρξε μεγάλη ασάφεια στο θέμα υπό τον φόβο Σόιμπλε που θεωρεί το θέμα ως αιτία πολέμου και επιμένει στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Εδώ είχαμε νέα κυβίστηση με τον κο Τσίπρα να διατηρεί το ΤΑΙΠΕΔ και να μην το κλείνει και να αλλάζει μόνο το καθεστώς ασυλίας των μελών των διοικητικών συμβουλίων στο ίδιο αλλά και και στο Ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας όπως και στην Τράπεζα της Ελλάδας..
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Δεν παραχωρούμε τα δίκτυα, δεν ξεπουλάμε τον φυσικό και ορυκτό πλούτο της χώρας» ανέφερε σε έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας στο τμήμα της ομιλίας του όπου εμμέσως αναφέρθηκε στις επενδύσεις του ενεργειακού τομέα.
«Η νέα κυβέρνηση θέλει και θα στηρίξει τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα παίξουν κομβικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, δε θα ανεχθεί το έγκλημα του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «έχουν γίνει αρκετά εγκλήματα».
Ο πρωθυπουργός άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις υπό τη μορφή διακρατικών συμφωνιών με τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου.
Η συγκεκριμένη αναφορά πάντως εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι συμβατή με το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι παραπάνω δήλωση αφήνει ξεκάθαρες υπόνοιες για την αποκρατικοποίηση του σιδηροδρόμου με συμμετοχή του δημοσίου σε μειοψηφικό ή πλειοψηφικό πακέτο.
Αυτό αποτελεί και την μεγαλύτερη ανατροπή για να μην πούμε κωλοτούμπα  της νέας συγκυβέρνησης. Στις επισκέψεις τους κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΕ αλλά και σε όλες τις εταιρείες του ομίλου βεβαίωναν για το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων  που μάλλον δεν θα έρθει ...
Στα υπόλοιπα θέματα της παροχολογίας
  • είχαμε την επαναφορά της 13ης σύνταξης ...τα Χριστούγεννα για όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ
  • καταργηση αυτοκινήτων βουλευτών,μετακλητών υπαλλήλων,προνομίων κλπ όπως έλεγε και παλιότερα το ΠΑΣΟΚ το 2009
  •  τέλος στου πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αλλά και στον ΕΝΦΙΑ από το 2015 αλλά θα πρέπει να πληρωθούν οι δόσεις του 2014
  • στο θεμα των οφειλών για το ΙΚΑ και ΟΑΕΕ θα σταματήσει η ποινική δίωξη 
Γενικά υπήρξε αοριστολογία και μετάθεση χρονολογικά  προεκλογικών δεσμέυσεων με σημαντική υπαναχώρηση σε πολλά θέματα.
Το μοναδικό που ήταν σημαντικό από το σύνολο των προγραμματικών δηλώσεων  ήταν η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων που για πρώτη φορά ειπώθηκε από χείλη Έλληνα πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής
Στα δικά μας (τα του ΟΣΕ ),η εμφάνιση ομάδας υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ εντός ομίλου που θεωρούν τις προγραμματικές αυτές ως ανατρεπτικές ή νοιώθουν υπερήφανοι για την υπέρτατη κοροιδία που ακούσαμε από το βήμα της Βουλής είναι  τουλάχιστον απογοητευτική για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και θυμίζει την συμπεριφορά υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ το 2010 που διαφήμιζαν τα μέτρα ως ..αναγκαία και την υπογραφή του 1ου μνημονίου ως σωτηρία για την Ελλάδα.Ολοι ξερουμε που οδήγησαν όλα αυτά . Στην κατακρεούργηση δικαιωμάτων ,αμοιβών και απολύσεων..
Ξανά στο ίδιο έργο θεατές  λοιπόν, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές αυτή την φορά αλλά  σε μερικές περιπτώσεις τους ...ίδιους..!!
Θα αφήσουμε το μέλλον μας στα χέρια τους;
Θα υποστούμε την μοίρα που μας προδιαγράφουν;
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ