Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ-Σ για την απεργία της 16 Ιούνη


 

ΑΘΗΝΑ,  15 / 6 / 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΚΑΛΕΣΜΑ 

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ (16 ΙΟΥΝΗ) 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 10 Ιούνη Κυβέρνηση και εργοδότες πήραν το μήνυμα! 

Η κυβερνητική προπαγάνδα, οι δικαστικές αποφάσεις, οι εκβιασμοί, οι απειλές έγιναν φύλλο και φτερό. Συνεχίζουμε με νέα απεργία για να πεταχτεί το αντεργατικό έκτρωμα στα σκουπίδια.

Ο αγώνας ενάντια στο Νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και δυναμώνει την εκμετάλλευση, που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση χρειάζεται να κλιμακωθεί.

  • Να μην επιτρέψουμε να γίνει κόλαση η ζωή μας
  • Να μην επιτρέψουμε το «ξεμονάχιασμά μας» απέναντι στην εργοδοσία με το αίσχος των ατομικών συμβάσεων.
  • Να μην επιτρέψουμε να νομοθετηθεί η απλήρωτη εργασία και να γίνει λάστιχο η ζωή μας.
  • Να μην επιτρέψουμε να απαλλαγούν οι επιχειρηματίες από τη συλλογική διεκδίκηση και πάλη των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στην ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και τις ηγεσίες των παρατάξεων (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΔΙΚΤΥΟ) στα σιδηροδρομικά Σωματεία και Π.Ο.Σ. που αποκλιμακώνουν αυτόν τον αγώνα και καλούν τους εργαζόμενους ουσιαστικά σε απραξία.

Αφού αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μια απεργία στις 10 Ιούνη που ούτε την πίστεψαν, ούτε την ήθελαν, τώρα σε συνεννόηση και συνεργασία με την Κυβέρνηση και την εργοδοσία διευκολύνουν την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο στην πάλη που απαιτείται για να αλλάξουν οι συσχετισμοί το συνδικαλιστικό κίνημα στο Σιδηρόδρομο, να ενισχυθούν οι δυνάμεις τη ΔΕΣΚ-Σ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία με τις αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και των άλλων Εργατικών Κέντρων που πήραν απόφαση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις πρωινές απεργιακές συγκεντρώσεις και στα απογευματινά συλλαλητήρια που έχουν αποφασιστεί από τα εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ στις 10.30’ π.μ. και στις 5’ μ.μ.  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το Νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά. Δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται.

Η εκμετάλλευση δεν διευθετείται! Καταργείται!


Με ταξικούς χαιρετισμούς.

ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ