Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 3 ΙΟΥΝΗ. Την απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα απαιτούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις

Με απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη 10 Ιούνη και συλλαλητήρια την Πέμπτη 3 Ιούνη οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα και ακυρώνουν στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας - κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, με προεξάρχουσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Κάλεσμα ενίσχυσης του απεργιακού μετώπου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απευθύνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων στο Φάρμακο, Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και Εργαζομένων σε  Κλωστοϋφαντουργία και καλούν στην απεργία και στα συλλαλητήρια.

Συλλαλητήρια στις 3 Ιούνη

  • Αθήνα: Στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια
  • Βόλος: Στις 7 μ.μ. πικετοφορία στην πλατεία Αγίου Νικολάου
  • Γιάννενα: Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Ζάκυνθος: Στις 7.30 μ.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο
  • Ικαρία: Πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης
  • Κέρκυρα: Στις 7 μ.μ. μηχανοκίνητη πορεία, ραντεβού στο πάρκινγκ του εμπορικού στις αλυκές.
  • Κεφαλονιά: Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Κορωπί: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας
  • Πάτρα: Στις 7 μ.μ.. στο Εργατικό Κέντρο
  • Πρέβεζα: Στις 7.30μμ έξω από τη Θεοφάνειο
  • Σάμος: Στις 7 μ.μ. στην πλ. Καρλοβάσου

Στη Λάρισα θα γίνει την Παρασκευή 4 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

ΠΑΜΕ: Το αντεργατικό έκτρωμα δεν καλλωπίζεται, δεν «θεραπεύεται»

Κάλεσμα στα αγωνιστικά συλλαλητήρια στις 3 Ιούνη σε όλη τη χώρα και στην απεργία στις 10 Ιούνη απευθύνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα! Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την Ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία. Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο.

Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία

Απεργία στις 10 Ιούνη έχουν αποφασίσει μεταξύ άλλων: ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, Εργατικό Κέντρο Πάτρας, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Ακόμη το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο Σύλλογος Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Σχολών ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ-ΟΑΕΔ, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, η  ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Ομόφωνη απόφαση για απεργία στις 10 Ιούνη πήρε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

902