Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Προβλήματα με το ξενοδοχείο στη Θεσ/κη .Απαράδεκτη συμπεριφορά συνδικαλιστή της Συνεξέλιξης

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων  λόγω της πανδημίας και την  σταδιακή επαναφορά δρομολογίων στον άξονα επανήλθαν και οι διανυκτερεύσεις στη Θεσ/κη.Το ξενοδοχείο για το προσωπικό από  ΜΑΙ δεν είναι το  γνωστό Καψής στην Μοναστηρίου αλλά ένα άλλο κοντά στα «λαδάδικα» της Θεσ/κης.

Το πρώτο πρόβλημα που διαπιστώθηκε από  τους μηχανοδηγούς  του ΜΑΙ είναι η σημαντική απόσταση του  ξενοδοχείου από τον επιβατικό σταθμό (περίπου 3χλμ απόσταση).
Το δεύτερο πρόβλημα    προέκυψε όταν το  ξενοδοχείο  ζήτησε από τους μηχανοδηγούς  να πληρώσουν το ποσό των 10 ευρώ για να τους χορηγήσει  πρωινό !!
Το τρίτο πρόβλημα   προέκυψε όταν το ξενοδοχείο ζήτησε από μηχανοδηγούς να παραδώσουν το δωμάτιο στις 10:30 το πρωί ενώ οι συνάδελφοι είχαν έναρξη εργασίας  αργότερα.

Παρά του ότι το ξενοδοχείο αυτό αποτελεί προσωρινή λύση για διάστημα 15 ημερών  δεν καταλαβαίνουμε  γιατί  αυτα τα προβλήματα δεν θα πρέπει να επισημανθούν ώστε να επιχειρηθεί μια  προσπάθεια επίλυσης.Παραινέσεις του τύπου ..« χαμηλά την μπάλα» μαζί με  «συμπεριφορές»  από συνδικαλιστές που θα δείτε παρακάτω είναι απαράδεκτες και αντισυναδελφικές.Οι προσωρινές λύσεις δεν εξαιρούνται κριτικής όπως ίσους θα βόλευε κάποιους

Το θέμα της απόστασης του ξενοδοχείου από τον σταθμό αλλά και η απαράδεκτη αντίδραση από  συνδικαλιστή της συνεξέλιξης  αποδεικνύουν το μεγάλο κενό στην  εφαρμογή  όρων της σσε  . Κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν  (ακόμα χειρότερα δλδ)  να υπερασπιστούν  τις υπογραφές τους.Και αυτό το κενό είναι η μεταφορά του προσωπικού σε όλες τις έδρες με μέσα της  εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 49 της σσε.
Στην Αθήνα παρά την ύπαρξη του βαν το πρόβλημα είναι γνωστό αλλά άλυτο .Με τους μηχανοδηγούς να αφήνονται πολλές φορές στο Θριάσιο  σε αναμονή 3 ωρών πριν τελικα  επιστρέψουν στην έδρα τους δεν το λες και μικρό πρόβλημα.
Στην Θεσ/κη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΒΑΝ όπως και σε Λαρισα,Βολο,Κιάτο ,Λαμία,Πάτρα,Αλεξ/πολη  δηλαδή σε όλες τις έδρες.Και αυτό είναι πρόβλημα όχι μόνο για τους μηχανοδηγούς αλλά και για τους συνοδούς.

Όσον αφορά  την απαράδεκτη συμπεριφορά συνδικαλιστή της συνεξέλιξης με προσβλητικό και ειρωνικό  σχόλιο στα social media 
έχουμε να πούμε το εξής :
Το ΜΑΙ δεν παθαίνει ποτέ κράμπες ούτε οι μηχανοδηγοί  γενικώς παθαίνουν κράμπες όπως τις εννοεί ο συνάδελφος.
Θα πρέπει όμως ο συνάδελφος να αναρωτηθεί  για ποιο λόγο είναι συνδικαλιστής στο ΣΤΑ .
Για να προστατεύει και να διεκδικεί για τους εργαζόμενους ή για να τους ειρωνεύεται  ;
Είναι κρίμα καθώς είναι και  νέος συνάδελφος .

ΥΓ.Συνάδελφε ...μία παροιμία λέει με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις