Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Τροπολογία από την κυβέρνηση για την επικουρική σύνταξη του ΕΤΕΑΠ «στο πνεύμα του τόσα έχω τόσα δίνω»!!



Αθήνα 8/6/2019 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με μια καθαρά προεκλογικού τύπου κίνηση, που έφερε στην κυριολεξία στο … παρά πέντε του κλεισίματος της Βουλής, η κυβέρνηση επιχείρησε, για μια ακόμη φορά, να εμπαίξει και να εξαπατήσει τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας εισάγοντας για ψήφιση στη Βουλή μια τροπολογία, την οποία και ψήφισε και με την οποία προβλέπεται: η καταβολή από τον ΕΤΕΑΕΠ επικουρικής σύνταξης στους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και ΕΘΝΑΚ που προσδιορίζεται στο ύψος των σημερινών επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ και για το διάστημα από 1/1/2019 και μέχρι την αμετάκλητη απόφαση των Δικαστηρίων. Σημειώνουμε ότι όπως επίσης αναφέρει, από την έναρξη ισχύος της παρούσας τροπολογίας η καταβολή της επικουρικής σύνταξης από τον ΕΤΕΑΕΠ θα γίνεται στη βάση του συστήματος «νοητής κεφαλοποίησης» που σημαίνει ότι τόσα έχω .. τόσα δίνω!!!.

Για το προηγούμενο διάστημα από 1/1/2018 και μέχρι 31/12/2018 η τροπολογία προβλέπει και μάλιστα σε πέντε (5) δόσεις, την καταβολή της επικουρικής σύνταξης από την ΕΤΕ, η οποία όχι μόνο αρνείται εδώ και πάνω από δυο χρόνια την καταβολή της στους δικαιούχους συνταξιούχους της ΕΤΕ και της Εθνικής Ακινήτων Α.Ε (ΛΕΠΕΤΕ & ΕΘΝΑΚ),αλλά και η οποία, κατά δήλωση του κου Μυλωνά, η ΕΤΕ θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση της τροπολογίας. 

Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει την κυβερνητική ψηφοθηρική αυτή μεθόδευση που αποσκοπεί, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΤΕ, όχι μόνο στην απαλλαγή της ΕΤΕ από την υποχρέωση της να καταβάλλει συνεχώς και από την 1/1/2018 στους ανωτέρω συνταξιούχους την επικουρική τους σύνταξη, αλλά και στον οικονομικό μαρασμό του ΕΤΕΑΕΠ που θα δίνει στη συνέχεια, στην κυριολεξία ψίχουλα σε όλους τους συνταξιούχους, ακόμη και στην κατάργηση της. 

Καλούμε τους συνταξιούχους των ΛΕΠΕΤΕ & ΕΘΝΑΚ να μην … «τσιμπήσουν» στο νέο κυβερνητικό δόλωμα εξαπάτησής τους, να πουν ΟΧΙ στη νέα επιχείρηση απαξίωσης των επικουρικών μας συντάξεων, να αναλογιστούν ποιες κυβερνήσεις και γιατί μας έφεραν ως εδώ και να συσπειρωθούν στο Σύλλογό μας, διεκδικώντας την άμεση και συνεχή καταβολή της δικαιούμενης σύνταξής μας στο αρχικό της ύψος. Είναι λεφτά δικά μας που τα «έφαγαν» διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η ΕΤΕ με τα PSI, τις ανακεφαλοποιήσεις, τις επενδύσεις τους κλπ. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο