Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Διεύρυνση - ενίσχυση της ομοσπονδίας με νέα σωματεία

Η ενίσχυση και παράλληλα διεύρυνση της ομοσπονδίας  των σιδηροδρομικών με σιδηροδρομικά σωματεία από άλλες εταιρείες είναι οχι μόνο  καλοδεχούμενη αλλα  και επιβεβλημένη.
Οι νέες συνθήκες  για τους εργαζόμενους μετά την γενικευμένη επίθεση των μνημονιακών κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις τους επιβάλει την σύνθεση δυνάμεων για να σταματήσει το διαίρει και βασίλευε.
Όσο μεγαλύτερη η ομοσπονδία των σιδηροδρομικών και όχι αυτή  των  εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών τόσο καλύτερα για τους εργαζόμενους.
Όσο ισχυρότερη η ομοσπονδία των σιδηροδρομικών  και οχι αυτή  των εργοδοτικών και κυβερνητικών  συνδικαλιστών  τόσο καλύτερα για τους εργαζόμενους.


Στην διευρυμένη  πλέον  ομοσπονδία σιδηροδρομικών πρέπει να επικρατήσει το  αγωνιστικό και διεκδικητικό πνεύμα.Να είναι δηλαδή μια  ομοσπονδία   που θα μάχεται και δεν θα συμβιβάζεται.Μια ομοσπονδία που δεν θα ασχολείται με «καρεκλοπόλεμο»....

Καλωσορίζουμε τα νέα σωματεία από την ΣΤΑΣΥ  και ελπίζουμε πολύ σύντομα η ομοσπονδία σιδηροδρομικών να μεγαλωσει ακόμα περισσότερο και επιτέλους να δουμε κάποια στιγμή  μια ενιαία ομοσπονδία μεταφορών.
Στα σωματεία της ΣΤΑΣΥ μην ξεχνάτε ότι  μετέχουν συνάδελφοι μας  . 
Όσοι αντιτίθενται στο μεγαλύτερο και παράλληλα  ενιαίο σιδηροδρομικό μέτωπο ανήκουν σε σκοταδιστικούς κύκλους  .Είναι εντολοδόχοι  των αφεντικών και κυβερνητικών κύκλων που θέλουν  το διαίρει και βασίλευε...)

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ 


Αθήνα, 18/6/ 2019
Αριθ. Πρωτ. 40118

ΠΡΟΣ: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.

συν. .……….………………………………………………….

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Συνάδελφε,

Καλείσαι να παρευρεθείς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στις 20/6/2019 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 09.30’ στα γραφεία της Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6, 4ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Επικύρωση Πρακτικών.
  2. Ενημέρωση Προεδρείου - Ανακοινώσεις.
  3. Σ.Σ.Ε. στην ΕΕΣΣΤΥ.
  4. Προκήρυξη 36ου Πανσιδηροδρομικού Συνεδρίου.
  5. Οικονομικά.
  6. Εγγραφή του Σωματείου με την επωνυμία: «Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» στη δύναμη της Π.Ο.Σ.
  7. Εγγραφή του Σωματείου με την επωνυμία: «Συνδικάτο Σταθμαρχών – Εργαζομένων Πρώτης Γραμμής ΣΤΑΣΥ».

            Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας 

ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ      ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ