Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση από την Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την χθεσινή «Οδύσσεια» των επιβατών.




Οι τραυματισμοί και η ταλαιπωρία των επιβατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης
«Οι δεκάδες τραυματισμοί, η πολύωρη ταλαιπωρία επιβατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την χθεσινή «Οδύσσεια» των επιβατών.

«Δεν θα μπορούσε το μονοπώλιο της FST (μητρική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) να εξασφαλίσει ανοιχτή γραμμή; Όπως αποδείχτηκε όχι, γιατί αυτό συνεπάγεται κόστος. Είναι ανεπίτρεπτο κόστος να υπάρχει εφεδρικό προσωπικό και εφεδρικές μηχανές. Αντιβαίνει το στόχο της συνεχούς αύξησης της κερδοφορίας του και ας χρηματοδοτείται με 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από την τσέπη του ελληνικού λαού για τις υποτιθέμενες "άγονες γραμμές".

Σήμερα με την πρόοδο της τεχνολογίας θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά του κόσμου, περισσότερο προσωπικό ώστε να μπορούν να είναι ανοιχτές οι γραμμές σε μια κακοκαιρία, τα οποία σήμερα δεν γίνονται γιατί έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ για την ολοένα αύξηση των κερδών τους.

Ο ελληνικός λαός, μπορεί να βγάλει πλούσια συμπεράσματα ότι τα συμφέροντα μας είναι διαφορετικά με τους επιχειρηματικούς ομίλους και δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Να καταδικάσει εκείνους που έχουν κάνει σημαία την επιχειρηματική δράση, η οποία ούτε θέλει, ούτε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των λαϊκών αναγκών, τις πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια και ευθύνονται για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο.

Απαιτούμε να εξασφαλιστούν άμεσα και με ασφάλεια για εργαζόμενους και επιβάτες όλα τα δρομολόγια!».