Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πυρόπληκτους

  


ΑΘΗΝΑ 18/2/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι , 

             Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και το περσινό καλοκαίρι κατέστρεψαν τη χώρα.  Άφησαν πίσω μία ανυπολόγιστη (ακόμα) καταστροφή στο  φυσικό περιβάλλον, στις αγροτικές καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο, στα σπίτια και τα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων.

             Βέβαια οι ένοχοι για αυτή την καταστροφή και την ανείπωτη δυστυχία που έφερε σήμερα και για πολλά χρόνια μετά   στους ανθρώπους στις περιοχές αυτές,  ακόμα  δεν  έχουν βρεθεί.  Ευθύνες για την διαχείριση,  για ότι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε,  ακόμα δεν έχουν αποδοθεί.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι ,

            Η κραυγή αγωνίας των ανθρώπων και το κάλεσμα στήριξης του αγώνα τους,  να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους,  αφορούσε και εμάς.  Μπορεί οι φωτιές να έσβησαν γιατί δεν είχαν τι  άλλο να κάψουν.  Ο αγώνας των κατοίκων για να ζήσουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές και τις απώλειες , έχει αρχίσει από την επόμενη μέρα και θα πάρει χρόνια. 

          Το Σωματείο μας ανταποκρινόμενο σε αυτήν την αναγκαιότητα,  με έμπρακτο ενδιαφέρον,  πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει όσα χρήματα μπορούσε. Απευθύνθηκε στους σιδηροδρομικούς και εκείνοι  και με το υστέρημά τους,  δείξανε την αλληλεγγύη τους.

        Χθες αντιπροσωπεία του προεδρείου πήγε στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας και παρέδωσε το ποσό που συγκεντρώθηκε, στη συντονιστική επιτροπή των πυρόπληκτων χωριών.

           Από την πλευρά τους, ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους που δεν τους ξέχασαν και τους συμπαραστέκονται στον αγώνα τους να μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους.

         Ευχαριστούμε και εμείς με τη σειρά μας τους συναδέλφους που συμμετείχαν και σε αυτή την πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης του Σωματείου μας. 

ΤΟ Δ.Σ ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ