Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Δρόμοι απροσπέλαστοι, πολίτες εγκλωβισμένοι – κρατικός μηχανισμός και δήμοι απόντες



Τέσσερις ημέρες μετά το χιονιά και οι πολίτες σε αρκετούς Δήμους βιώνουν έναν ιδιότυπο εγκλωβισμό εξαιτίας της «γύμνιας» του κρατικού μηχανισμού.  Δρόμοι παγοδρόμια και ΙΧ θαμμένα στο χιόνι και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν μπορούν ακόμη να περάσουν από πολλούς δρόμους της Αθήνας. Η απάντηση των δημάρχων και του κρατικού μηχανισμού, «φταίει το πολύ χιόνι», «φταίνε οι πολίτες»… φταίει και ο Χατζηπετρής, αλλά κάνυμε ό,τι μπορούμε και τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν!!!

Και σήμερα Πέμπτη σε πολλούς δήμους η κίνηση των πολιτών για τα απολύτως αναγκαία γίνεται με εξαιρετική δυσκολία και αδιανόητα αργούς ρυθμούς. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η διεξαγωγή της κυκλοφορίας είναι δύσκολη ακόμη και σε πιο κεντρικούς δρόμους!


Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει στρώματα πάγου κάνοντας τους δρόμους απροσπέλαστους και επικίνδυνους, ακόμα και με αλυσίδες. Tα δέντρα και τα κλαδιά κείτονται πεσμένα σε αυτοκίνητα και ηλεκτρικά καλώδια και οι πολίτες κάνουν επικίνδυνη ισορροπία στον πάγο στην περίπτωση που αποφασίζουν να βγουν από το σπίτι τους για τα αναγκαία.


Απροσπέλαστοι δρόμοι στο Χαλάνδρι, στο Χολαργό, στην Αγία Παρασκευή, στα Βριλήσσια, στην Πεντέλη, στην Κηφισιά, στον Διόνυσο, στο Μαρούσι, στην Παλλήνη και στον Γέρακα…. Σε πολλές περιοχές, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, όπως στους δήμους του ανατολικού μετώπου του λεκανοπεδίου, δηλαδή Ζωγράφου, Ηλιούπολης και Βύρωνα. Ειδικά, στον δήμο του Βύρωνα υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Καρέα.


Οι περιοχές όπου εντοπίζονται οι διακοπές ρεύματος είναι μεταξύ άλλων: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Χολαργός, Παπάγου, Μεσόγεια, Γλυφάδα, Παιανία.

atexnos.gr