Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

«Tύφλα να έχει ο .......Σημίτης!!»



Τελικά οι «κακές» συνήθειες του παρελθόντος δεν κόβονται με τίποτα .

Η «δημιουργική λογιστική» του σημιτικού ΠΑΣΟΚ ξαναχτυπά !! Και αυτή την φορά φουσκώνει ή ξεφουσκώνει την συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία ανάλογα κατά το πως συμφέρει κάτι πουλημενους (γνωστά νούμερα του διαδικτύου που είπε και ο Παφίλης στη Βουλή ) .Είναι τα ίδια πρόσωπα που δεν δίστασαν να επιτεθούν σε συνδικαλιστικό τους αντίπαλο την ημέρα που εκείνος έχασε στενό συγγενικό  του πρόσωπο (συγκεκριμένα τον αδερφό του)  .Η κατακραυγη από όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο ήταν τέτοια που ο πουλημένος αναγκάστηκε να κατεβάσει το άρθρο άρον - άρον. (σσ Λίγη τσίπα δεν θα έβλαπτε)

Στο θέμα μας όμως,που είναι η δημιουργική λογιστική αλά πασοκ για την συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές του νέου ενιαίου σωματείου του ΟΣΕ έχουμε να πούμε τα παρακάτω προς ενημέρωση όλων.

  1. Είναι σε σοκ λέει κάτι «αγωνιστές» για τον αριθμό των υπηρετούντων στον ΟΣΕ και αναρωτιούνται  που πήγαν οι εργαζόμενοι !!Και εμείς με την σειρά μας αναρωτιόμαστε γιατί από το 2015 έως το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε προσλήψεις στον ΟΣΕ για όλες τις καίριες ειδικότητες όπως του κλειδούχου,του σταθμάρχη,του επισκέπτη,κλπ κλπ.Παρόλα αυτά   οι «αγωνιστές »  δεν σταμάτησαν να λιβανίζουν  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  καθημερινώς  και με θρησκευτική ευλάβεια.Οι μοναδικοί που ήρθαν  όλα αυτα τα χρόνια ήταν 10 σταθμάρχες και 10 κλειδούχοι μέσω ΑΣΕΠ από τους οποίους 3 σταθμάρχες  αφού εκπαιδεύτηκαν κατέθεσαν αίτηση μετάταξης και πήγαν σε άλλες υπηρεσίες.!!Θα πρέπει επίσης να θυμίσουμε  ότι σαν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ  αντί για μόνιμους εργαζόμενους  έφερε προσωπικό με συμβάσεις έργου ή με    ορισμένου χρόνου  (18 μηνες ) για  φύλακες διαβάσεων  και προσωπικό καθαρισμού . (Γιατί άραγε;)
  2. Σήμερα  στον ΟΣΕ υπηρετούν 890 άτομα.Στις εκλογές της ΠΕΣΟΣΕ ψήφισαν 75 σταθμάρχες.Με τα σημερινά δεδομένα (καθώς έχουν προκύψει συνταξιοδοτήσεις όλο αυτό το διάστημα )  η ΠΕΣΟΣΕ πλέον  εκπροσωπεί το 8,42% των εργαζομένων που υπηρετούν σήμερα.  8,42% !!!  για όσους δεν κατάλαβαν και  αφού πρέπει να μιλήσουμε με νούμερα ...στα «νούμερα του διαδικτύου» .
  3. Απο τα 890 άτομα τα 749 εγγράφησαν στο νέο σωματείο καθώς εκεί «έκλεισε» και το μητρώο.Εκτός σωματείου είναι οι 75 της ΠΕΣΟΣΕ .Υπολοιπο 66 συνάδελφοι από τους οποίους οι 50 είναι μηχανικοί που παρέμειναν στο σωματείο τους.Οι υπόλοιποι 16 είναι μερικοί ηλεκτρολόγοι( σσ από τους ηλεκτρολόγους η απόλυτη πλειοψηφία πήγε στο νέο σωματείο)  και ελάχιστοι από άλλες ειδικότητες.
  4. Για αυτούς που ΘΑ συνταξιοδοτηθούν το επόμενο διάστημα στον ΟΣΕ  αλλά θα ψηφίσουν στις εκλογές του νέου σωματείου  κανονικά αφού είναι  εν ενεργεία εργαζόμενοι βλέπουμε μια ενόχληση  που δεν είδαμε όμως όταν συνταξιουχοι συμμετείχαν σε ΔΣ σωματείου  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Και μιλάμε για συνταξιούχους  που παρέμειναν στο ΔΣ του σωματείου 6 μήνες μετά την αποχώρηση τους !!!!  από την εργασία και ψήφιζαν  διάφορα αίσχη  για τους εν ενεργεία εργαζόμενους.Εκεί δεν είδαμε την παραμικρή ενόχληση ή φωνή διαμαρτυρίας καθώς ψήφιζαν ...τα «σωστά» που λέει και μια ψυχή.Αυτό ως απάντηση για το συνδικαλιστικό ήθος  που ευαγγελίζονται μερικοί αλλά στην πραγματικότητα είναι σάπιοι μέχρι το κόκκαλο.
  5. Στα απαράδεκτα σχόλια  περι συνδικαλιστών  λυκοσυμμαχίας!!! ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ !!  που συμμετέχουν στις εκλογές στο νέο σωματείο  του ΟΣΕ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στις εκλογές αυτές  όλες οι παρατάξεις κατεβαίνουν με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο όπως  κατεβαίνει και το ΔΙΚΤΥΟ με 35 υποψηφίους.Η μήπως κάνουμε λάθος;Επίσης η ίδια παράταξη συμμετέχει και στην ΠΟΣ ως μέρος της συνδικαλιστικής ηγεσίας της  (επειδή κάποιοι ξεχνάνε να το αναφέρουν).Επομένως στο σχόλιο  περί συνδικαλιστικής ηγεσία της Π.Ο.Σ. ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ η οποία  ασχολείται  με το πως θα δημιουργήσει "νέο" Σωματείο βλεπουμε ότι μετα χαράς συμμετέχει το ΔΙΚΤΥΟ στις εκλογές του!!! Ναι ή όχι;
 ΤA ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Επρεπε ή δεν έπρεπε να γίνει ενοποίηση των σωματείων;Διαφωνούν ;

Το ενιαίο σωματείο ενισχύει ή όχι την διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων;Διαφωνούν;

Συμφωνούν με τα πολλά σωματεία των 30 και 40 εργαζομένων;

Αυτοί που συνεχώς κατακεραυνώνουν τις πολλές συνδικαλιστικές καρέκλες γιατί  θέλουν να τις διατηρήσουν;