Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Καμιά αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, μειώσεις στα τιμολόγια


Παρεμβάσεις για άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των λαϊκών νοικοκυριών
Από την κινητοποίηση στο Αγρίνιο


Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεκάδες εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά από τις «τσουχτερές» ανατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χτες στη Διεύθυνση της ΔΕΗ, στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο της πόλης.


Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚ, Μιχάλης Κατσιγιάννης, ήδη αρκετές οικογένειες τόσο μέσα στο Αγρίνιο όσο και στα περίχωρα, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Πρόκειται για ζήτημα που τέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής παράστασης, με τους συνδικαλιστές να απαιτούν άμεσα επανασυνδέσεις του ρεύματος, αλλά και να ακυρωθούν οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια.

Στην παράσταση του ΕΚΑ, συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες των σωματείων Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ιματισμού Αγρινίου.

Στο υπόμνημά του προς τη Διεύθυνση της ΔΕΗ, ο φορέας εκφράζει παράλληλα την αντίθεσή του στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης και διεκδικεί πρόσβαση του λαού σε φθηνό ρεύμα.

Στη Βέροια

Συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια, οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας». Καλούν σε αγώνα για καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος, μείωση της τιμής κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις και σε γεωτρήσεις. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Για τους αυτοαπασχολούμενους φθηνότερο τιμολόγιο σε ρεύμα.